Vali Bilal Şentürk “makam aracına binip, hava atmakla ibaret olmadığını da görsün”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesinde 203’üncüsü düzenlenen Üniversite Senato toplantısına katıldı.
Vali Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi ziyaretinde, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve senato üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, üniversitenin ilin her yönüyle kalkınmasında lokomotif olabilecek, bilgi kaynakları doğru araç ve unsurların kullanılması noktasındaki bilgi, tecrübe ve birikimleri olan üniversitede bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
İlin ve ilçelerin imkan ve kabiliyetini görerek, sahanın fotoğrafının net bir şekilde çekilebileceğinin altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu:
”Her idareci bulunduğu yere heyecan katan kişidir. Bizde bu anlayış içerisinde geldik. Kamu kaynağını kullanan birimler, ortak akıl oluşturarak, kamu yararına olan her türlü çalışmanın ve faaliyetin yanında olmalıdır. Kişisel anlayışımızın ve taşıdığımız sorumluluğun gereği de budur. Kurumsal bencillik, kıskançlık hiçbir zaman söz konusu olmaz, olamaz, olmamalıdır. Tüm kamu birimleri ile anlayış birliğini sağlamamız lazım. Burada görevimiz, sorumluluğumuz Bilecik’e katkıda bulunmak. O anlamda gönlümüz herkese açık. Tabi sorumluluklar çerçevesinde de nimet ve külfet dengesini de gözeterek, sorumlulukları paylaşırsak, nimette de, külfette de ilimize her alanda katkı sağlayabilecek durumda oluruz.”
Bilecik’in, butik bir şehir olduğunu belirten Vali Şentürk, ”Bizler, sorumluluklarımızı paylaştırdığımız zaman, kaynağı da takviye etmek suretiyle şu imkanımız yok demek gibi bir lüksümüz olamaz.  Yani burada şu yok, bu yok? diye bir şey dersek, bu bizim ayıbımızdır, bizim eksikliğimizdir. Üniversitemiz büyük bir nimet. İlimizde önemli bir sanayi potansiyeli var. İhtiyaçlar ve öncelikler doğru belirlenirse, bilgiyi derleyip ve toparlayıp kullanabilir hale getirecek akademik personelle beraber yapılamayacak şey yoktur.” dedi.
– BİLECİK BENİM İÇİN ÖNEMLİ 
Vali Şentürk, Ertuğrul Gazi’nin ilk otağını kurduğu Ahlat’ta görev yaptığını, Anadolu’nun vatan edinme noktasında Ahlat ve Söğüt’ün zincirin halkaları olduğunu bu nedenle Bilecik’in kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.
Tarihe karşı sorumluluklarının olduğunu, günün reel gerçekliklerini de bilerek, iyi niyetle, samimiyetle herkesi kucaklayan bir anlayışla çalışacaklarını ifade eden Vali Şentürk, ”Sermayeniz, neyiniz var derseniz? kamu yararını üstün tutan bir anlayışımız var. Bu noktadaki bütün çabalara, uzanan ellere elimiz uzanacaktır. Artık bu zamanda bilgi hamallığı yaptırmak anlamlı değil. Yapmamız gereken, ihtiyacı belirleyip, ihtiyacı karşılayacak bilgiye, teknolojiyi de kullanarak ulaşmak.” diye konuştu.
– AYLIK BİR ÖĞRENCİMİZ VALİLİK YAPACAK
Vali Şentürk, teorik bilgilerin, sahada pratiğe dökülebileceğini, teorinin pratiğe yansıyan boyutlarının çocuklara gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Eğitim alanında farklı çalışmalar yapacaklarını kaydeden Vali Şentürk, şunları ifade etti:
”Ayda bir öğrencimiz valilik yapacak. Ben kaymakam olduktan sonra ilk defa kaymakam tanıdım. Bir vali ne iş yapar? tanısın. Doğru meslek seçsin. Yerinde görsün. Bir gün makam aracı öğrenciyi evinden alsın ama makam aracına binip, hava atmakla ibaret olmadığını da görsün. Sorumluluğunu da hissetsin. Eğitimimiz, pratiği içine alan bir eğitim olsun. Topluma faydalı olabilecek, bireyler yetiştirelim. Her insanın bir potansiyeli var, yeteneği var. İmkan ve kabiliyeti, kimin yeteneği varsa ortaya çıkaralım. Yetenek avcılığı yapalım. Dağdaki bir çoban bile olsa mutlaka bizden daha iyi bildiği bir alan varsa alalım, topluma mal edelim. Öğrencilere ilkokuldan başlayarak sorumluluk verelim. Önemli olan samimi ve iyi niyetli olmak, İyi niyetli olanın önünü açalım. Elinden tutalım. Bunu her alanda uygulayalım.”
Projeleri hayata geçirme noktasında elbirliği içerisinde çalışacaklarını da belirten Vali Şentürk, ”Giderken arkamızda hoş seda bırakmak önemli. İnsana dokunup, derdine derman olabilmenin hazzı bambaşka. Her bölgenin kendine has özellikleri var. Bilecik’in tarihini çıkarmamız lazım. Buranın sembol isimleri Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh gibi yani Bilecik’e mal olmuş tarihi şahsiyetlerin eser olarak ortaya ne koymuşlar bununla ilgili bir tarama yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu bölgedeki zenginliği bilmeliyiz. Buradaki geçmişin ihtişamını bilirsek, geleceğe bakışımız, duruşumuz da ona göre olur.” ifadesinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Taş da Vali Şentürk’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Üniversitenin diğer paydaşlarla özellikle devlet kurumlarıyla ilişkisi ve ortak çalışması önemli. Bilecik’te ortak çalışmalara ve projelere el birliğiyle imza atacağız.” değerlendirmesinde bulundu.
Vali Bilal Şentürk “makam aracına binip, hava atmakla ibaret olmadığını da görsün”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. vay be marka şehir marka şehir derken şimdi de butik şehir olmuş bilecik

    Cevapla
Bizi Takip Edin