Vali Büyükakın; “Siz Değerli Velilerimizden Bir İsteğimiz Var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Malhun Hatun İlkokulu’nda kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Malhun Hatun İlkokulu Müdürü Hüseyin Çetinkaya, “İnsan olma millet olma davası olarak benimsediğimiz ilk öğretim davası süreci Atatürk’ün bize  gösterdiği çağdaş medeniyetle ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat edecektir” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can, “Sevgili öğrenciler okullarınızı mutlaka okuyacaksınız ama öncelikle büyüklerinize saygılı, küçüklerinizi seven bireyler olmalısınız. Sizler geleceğin teminatısınız. Okulların başlaması bizlerin hayatının içerisinde bir hareketlilik başladı. Kıymetli çocuklar okullarınızı güzelce bitireceksiniz ama öncelikle daha önemlisi anne, baba, büyük küçük herkese saygılı bir evlat olmanız lazım öncelikle. Sizler geleceğinin teminatısınız. Bir gün sizlerden bir belediye başkanı, bir vali, bir devlet büyüğü çıkacak” dedi.

Siz Değerli Velilerimizden Bir İsteğimiz Var

Vali Büyükakın, “Okullarımızın daha güvenli olması için, çocuklarımızın huzur içerisinde bir eğitim almaları için emniyet güçlerimizle birlikte çok titiz bir çalışma yaptık. Elimizden gelen tüm tedbirleri aldık. Eğitimin içeriği ile ilgilide vargücümüzle çalışıyoruz.

 

Siz değerli velilerimizden bir isteğimiz var. Sizler sabah çocuğunu okula gönderen akşam bekleyen veliler olmayın. Okulun her şeyinin merkezinde olmanızı istiyoruz. Biz milli eğitim ve emniyet olarak elimizden gelen her şeyi yaparız ama bu okulun sadece bizlerle daha güzel hale gelmesi mümkün değil. Bu ancak sizlerle birlikte olacak. Ailelerimizin bu okulu hayat haline getirecek her türlü etkinliğin içerisinde olmasını bekliyoruz. Çocuklarımızla ilgili tüm etkinliklere katılmanızı bekliyoruz. . Bu eğitim gönüllüleri ordusunun içerisinde sizlerinde yer almasını istiyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından gösteriler sergilendi. 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Vali Büyükakın; “Siz Değerli Velilerimizden Bir İsteğimiz Var”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin