Valilikten Açıklama Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Engelsizim Yaşam ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ENGELLİLER KURUMLAR ARASI İLETİŞİMSİZLİK ENGELİNE TAKILDI haberimize istinaden Bilecik Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı.

“Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törende engelliler ve dernek üyeleri, plansız ve düzensiz yapılan program nedeniyle soğukta yarım saat beklemek zorunda kaldı.” haberimiz üzerine Bilecik valiliği sorumlu kişilerin dernek yöneticileri olduğunu ifade etti.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

İlimizde Engelliler Günü için yapılan iki güzel resmi programdan ziyade Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneğinin kendi başına yaptığı programdaki aksaklıkların il protokolüne mal edilerek basında yer alması üzüntü ile karşılanmıştır.

 

İlimizde hiç bir ilde olmayan bir komisyon 23.12.2014 tarihinde oluşturulmuştur. Her ay toplanan bu komisyon engelli dernekleri ile bir araya gelip engellilerin sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya çalışmaktadır. 12.11.2015 tarihinde yapılan son komisyon toplantısında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği konuşulmuştur. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün programı hakkında dernek temsilcilerinin de olduğu komisyona bilgi verilmiştir. Komisyon başkanı Vali Yardımcısı tarafından Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit ALTINTAŞ’a, 3 Aralık günü öğleden önce yapılacak programlara İl Protokolünün katılmasının mümkün olamayacağı ifade edilmiştir.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilk önce engelli sorunlarıyla ilgili Bakanlığın Müdürlüğü olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program saat 10:30 da gerçekleştirilmiştir. Programa sadece il protokolü değil çok sayıda engelli ve engelsiz vatandaşımız katılmıştır. Engelli aileleri ve dernekleri sorunlarını il protokolüyle paylaşma imkanı bulmuşlardır.

 

Öğleden sonra 13:30 da ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı işbirliğinde bir başka program düzenlenmiştir. Engelli öğrencilerimizin gösterileri yine protokolün ve tüm halkımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

 

Birçok önemli gün ve hafta için kurumlar Atatürk Anıtına çelenk koyma talebinde bulunmakta ve buna Valiliğimizce izin verilmektedir. Bu gibi törenlere il protokolünün katılması gibi bir teamül ve zorunluluk bulunmamaktadır. Sivil toplum örgütlerinin yaptığı etkinliklere İl Protokolü ancak vakitleri ölçüsünde katılım sağlamaktadır.  Bu derneğin geçen yıl yaptığı aynı etkinliğe de Valiliğimizden hiç kimse katılmamıştır.

 

Görüldüğü gibi Valiliğimize bağlı kurumlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırladıkları iki güzel programı devlet vakarıyla, halk katılımıyla gerçekleştirmişlerdir. Öte yandan bir engelli derneğinin hazırladığı programdaki kendilerinden kaynaklanan aksaklıkların basında öne çıkarılarak haber yapılması sanki il protokolünün engelliler için hazırlanan programlara ve engelli vatandaşlara karşı duyarsız olduklarının ima edilişi büyük haksızlık olmuştur.   İl protokolü iki programa da katılırken, engelli vatandaşlarımız da bu iki programa yoğun katılım göstermişlerdir. Bu haberin böyle çıkması ve iki güzel programın önüne geçmesi başta engelli öğrencilerimizin güzel emeklerine ve engelliler için hizmet veren tüm çalışanların çabalarına büyük saygısızlıktır.

 

Engelli vatandaşlarımızın Atatürk Anıtı önünde soğukta bekletilmesinin tüm sorumluluğu programı düzenleyen dernek yöneticilerine aittir. Valiliğimizden dernek yöneticisine programlarına katılım sağlanacağına dair bir söz verilmemiştir. Zaten bu mümkün de değildir. Çünkü 10:30 başlayan resmi programı yarıda kesip 11:00 de başlayacak dernek programına protokol üyelerinin katılmasını beklemek akıl ve izan sahibi kimselerin işi değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SOGUKTABEKLEDILER

 

Valilikten Açıklama Yapıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin