YAĞCI BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik halkının özlemle beklediği Bilecik-Yenişehir karayolu ile ilgili AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İlettim

Milletvekili Yağcı, “Devletimiz de hiçbir zaman ödenek ve imkanlar bitmez. Belirttiğimiz şekilde belirgin programlar var. Zaten yolun yapımına ilişkin olarak bu dönem belirgin bir kilometre konulmuştu ve 2019 sonuna kadar yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Sayın valimizin ne söylediğini tam olarak bilmiyorum, ama inşallah ben Cumhurbaşkanımıza da yola ilişkin konuyu son Kızılcahamam toplantısında birebir özellikli olarak aktardım. Kendileri de Ulaştırma Bakanımıza gerekli talimatları verdiler” dedi.

“Yolda çalışmalar devam ediyor”
“Zaten şu anda da yoldaki çalışmalar devam ediyor. Konu devletin ödeneği olmama meselesi değil, konu yolu yapan müteahhidin kendi şartları içerisinde yolu yapmakta ki sıkıntısından kaynaklanan bir durum var. Burada bir yanlış değerlendirme var, yanlış anlaşma var. Bilecik’e ilişkin yolun ödeneğin de herhangi bir sıkıntı yok. Ama müteahhidin genel bazı yaptığı işlere yönelik olarak kendisinin Türkiye’deki diğer çalışmaları noktasında sıkıntılarının olduğunu biliyoruz, duyuyoruz ve görüyoruz. Bundan kaynaklanan da Bilecik Yenişehir yoluna da bir yansıma var. Ama biz bu noktada inşallah ulaştırma bakanımızla sık, sık görüşüyoruz. Kendisi de buraya oldukça vakıf. En hızlı şekilde yolumuzu yapma çabası gayreti içerisinde olacağız. Öyle bu yola ilişkin, özellikle Yenişehir yoluna ilişkin ödenek söz konusu değil. Burada yanlış anlama olmasın ama müteahhidin kendi genel şartları içerisinde bir sıkıntı söz konusu” dedi.

 

“Bu yol çok talihsizlikler yaşadı”
“Bu konuda hemşerilerimiz endişe etmesinler. Evet, bu yol çok talihsizlikler yaşadı, çok sıkıntılar yaşadı. Böyle bir şeyi duyunca tüm hemşerilerimiz de tedirgin oldular. Ama bu dertleri sıkıntıları aşmak için bu konularda gerekli çözümleri bulmak için buralardayız. Allah’ın izni ile devletimizin en üst kademesine ilettik. Ve buna ilişkin gerekli çözüm çalışmalarını yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Zaten yol yapılırken bir ihale süreci var. Bu yol yapılırken 2019 Mart’ta bitecek noktasında değiliz. Yolun bitim yılı zaten 2020 yılı. Biz bunu 2019 sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Fark ediyorsanız bu çalışmalar bir ara duru gibi oldu. Benim bakan beyle görüşmemden sonra başladı. Çalışmalar devam ediyor, devam edecek. Ben bu konuyu hassasiyetle şehrimizi olumsuz haberler karşısında Cumhurbaşkanımıza da bir kez daha ilettim. Kendileri de gerekli talimatları verdiler. Eminim ki önümüzdeki günlerde bu konuyla ilişkin daha iyi çalışmaları hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

YAĞCI BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 13 Ekim 2018, 21:59

    Sonunda konuyu reise illetiniz zaten reis olmazsa işler yolunda gitmiyor Allah başımızdan eksik etmesin

    Cevapla
Bizi Takip Edin