YANI BAŞIMIZDA BULUNAN BU TESİS, ŞİFA DAĞITIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde yüzlerce yıllık geçmişe sahip Yunus Söylet İçmeler Tesislerinde bulunan kaynak suları, Osmaneli belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla “Böbrek, Safra kesesi, Egzama ve Mide” rahatsızlıklarının her biri için 4 ayrı musluktan akıyor.

osmaneli-icmeler-bilecik-6

BİN 400 YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR

Yunus Söylet İçmeler Tesislerindeki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tesislerde yer alan kaynak sularının yaklaşık bin 400 yıldır şifa dağıttığına inanıldığını söyledi.

 

ARAŞTIRMALAR VE ANALİZLER YAPILDI

Minerallerce zengin kaynak sularının incelemesinin yapıldığını anlatan Şahin, şu bilgileri verdi:

İstanbul Üniversitesinden 9 profesörün burada araştırmalar ve analizler yaptığının altını çizen Şahin, Minerallerce zengin kaynak suları ile ilgili incelemelerin yapıldığını anlatarak, analizler sonucu suların, mide, böbrek ve deri rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiğini, yüzlerce yıldır şifa arayanlar içmeler’e geldiğini ve Bir dönem bu toprakları fethetmek için gelen askerler tarafından yorgunluklarını gidermek ve bazı hastalıklarını tedavi etmek amacıyla kullanıldığına inanıldığını söyledi.

 

DAĞDAN GELEN KAYNAKLARDAN BESLENİYOR

İçmelerin, Gölcük depremi ile bölgede yaşanan yangın nedeniyle tahribata uğradığını belirten Şahin, “İstanbul Üniversitesi ortaklığında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) bir proje sunduk. Turizme daha etkili olacak şekilde kazandırmak amacıyla Burada Prof. Dr. Yunus Söylet Tesisleri’ni kuruyoruz. Belediye olarak ilk etapta farklı özelliklerdeki kaynak sularını 4 musluğa yönlendirdik. Musluklardan birinden egzama, diğerinden mide, öbüründen safra kesesi ve bir başkasından da böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılan ayrı ayrı su akıyor. Musluklar yan yana ama akan suları farklı ve dağdan gelen kaynaklardan besleniyor.” dedi.

 

YÜZME VE ÇAMUR HAVUZLARI

Projenin tamamlandığında sağlık turizmi açısından önemli bir değer haline geleceğini ifade eden Şahin, burada yüzme ve çamur havuzları ile spor tesisleri olacağını söyledi.

 

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Öte yandan, Tesis daha yapım aşamasında olsa dahi yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşları ağırlıyor kısacası ziyaretçi akınına uğruyor..

 

osmaneli-icmeler-bilecik-1 osmaneli-icmeler-bilecik-2 osmaneli-icmeler-bilecik-3 osmaneli-icmeler-bilecik-4 osmaneli-icmeler-bilecik-5 osmaneli-icmeler-bilecik-6 osmaneli-icmeler-bilecik-7

YANI BAŞIMIZDA BULUNAN BU TESİS, ŞİFA DAĞITIYOR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 14 Ekim 2016, 09:10

    İÇMELERİ ÇOK İYİ TANIYORUM RAHMETLİ ABİM AHMET TAYAR ON YIL İŞLETMECİLİĞİNİ ÜSTLENDİ İÇMELERE SEDYEYLE GELEN HASTANIN ONBEŞ GÜNDE YÜRÜYEREK AYRILDIĞINI BİLİYORUM O İMKANSIZ LARA RAĞMET TANITIMI OLDU HİZMETİ GEÇEN YUNUS HOCAMIZA VE BAŞKANIMIZA SAYGILARIMIZI SUNARIZ ALLAH RAZI OLSUN

    Cevapla
  2. 4 Musluk tek kaynak

    Cevapla
    • 13 Mart 2017, 00:31

      gıttınmı cok bılıyon sen

      Cevapla
      • Sizden çok gitmişliğim vardır emin olun. Varsa iddiası olan buyursun incelesin. 4 kaynaktan 4 musluk var dıye iddia eden yalan söyler. 1 kaynaktan 4 musluğa su geliyor. Bide musluğun tekine kör tapa vurmuşlar sanki mide suyu kalmamış gibi :) İnşallah yukarıdaki menfezi temizlemişlerdir içini açınca fareler yukarı bakıyordu.

        Cevapla
  3. tanitimi icin reklam sart cevre illler bilgilendirilsinnn

    Cevapla
  4. ne güzel degerlendirse ne mutlu belediye tebrikler istanbuldan izmittenn gelecek olanlar olcaktırrr

    Cevapla
  5. 2 Mayıs 2018, 17:05

    2011 de gitmiştim, harebeydi, insanın içini temizliyor. Bu suyun özelliği, içtikten sonra vucuttan çıkmak istemesi. 15-20 dakikada çıkıyor, tabii çıkarken temizliyor. Röntgende taşı büyük olan lar dikkat!!! Yeni düzenleme yapılmış. En kısa zamanda gideceğiz Allah izin verirse

    Cevapla
Bizi Takip Edin