Yaz Aylarında Bilecik Ekonomisine Cansuyu olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, İçişleri Komisyon Üyesi, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı Bilecik Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin ve yönetim kurulunu ziyaretinde Bilecik ekonomisine yaz aylarında ‘CANSUYU’ olacak Sosyal Çalışma Programı (SÇP) projesinin müjdesini verirken, projenin detaylarını anlattı.

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci 100 günlük icraat programı kapsamında Üniversite öğrencilerimiz için özel bir proje Sosyal Çalışma Programı (SÇP) haziran ayında hayata geçiyor. Çalışma hayatı ile tanışma, çalışma disiplinini kazanma, insani değerlerini geliştirme amacıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu kamusal alanlarda sunulan hizmetlerde üniversite öğrencilerinin geçici süreyle katılımı ve aynı zamanda geçici gelir elde etmesi amacıyla Sosyal Çalışma Programı (SÇP) “hem sosyalleş, hem para kazan” sloganı ile hayat buluyor.” dedi.

 

Projenin detayları ile ilgili olarak Selim Yağcı “Sosyal Çalışma Programının çalışma süresi günlük 8 saat
olmak üzere haftada 3 gün olacak. Üniversite öğrencilerine asgari ücret üzerinden günlük 68 lira ödenecek. 3 aylık yaz tatilinde Sosyal Çalışma Programı sayesinde üniversite öğrencilerimize 2 bin 500 lira ödenecek. Bu proje kapsamında üniversite öğrencilerinin ilk kez sigorta girişleri de yapılmış olacak. Üniversite öğrencileri “hem sosyalleş, hem para kazan” sloganı ile Sosyal Çalışma Programının içinde yer alırken yaşadıkları ve eğitim aldıkları şehrin ekonomisine can katacaklar” yorumunu yaptı.

 

Projenin Bilecikli esnafı ilgilendiren boyutu için Selim Yağcı “Özellikle yaz aylarında öğrencinin gitmesiyle esnaf arasındaki ekonomik canlılığın azaldığı Bilecik ilimizde Sosyal Çalışma Programı (SÇP) kapsamında bu yaz yaklaşık 1.000 üniversite öğrencisi “hem sosyalleş, hem para kazan” sloganı çerçevesinde memleketine gitmeyip şehrimizde kalıp, Bilecik’in hizmet alanındaki ekonomisine canlılık getirecek.”

Yaz Aylarında Bilecik Ekonomisine Cansuyu olacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 6 Mayıs 2019, 13:56

    Hangi işte, hangi işyerlerinde çalışacaklar?
    Bir liste çalışması varmı, kimler kaç kişi istihdam edecek.
    Yoksa sadece masada üretilmiş bir proje olarakmı kalacak?

    Cevapla
  2. üniversite öğrencilerimiz keşke okudukları bölümlerle ilgili deneyim kazanabilecekleri işlerde çalıştırılsa …..

    Cevapla
Bizi Takip Edin