Yeni askerlik sistemi ne zaman görüşülecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği yeni askerlik sistemi düzenlemesi, TBMM’de görüşüldükten sonra yürürlüğe girecek.

Düzenleme kapsamında, zorunlu askerlik süresi düşecek, kalıcı bedelli askerlik uygulaması hayata geçecek ve yedek astsubaylık başlayacak. Gözler şimdi, askerlik kanununda köklü değişiklikler yapılacak yeni askerlik sistemi teklifinin TBMM’de görüşüleceği tarihte.

 

Peki, yeni askerlik sistemi ne zaman görüşülecek? Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek?

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘Niyetimiz Askeralma Kanunu Teklifi’ni bu hafta bitirmek. Bitmezse haftaya biter.’ dedi. TBMM Genel Kurulu’nun, yeni askerlik sistemini kapsayan Askeralma Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri için bugün mesai yapması bekleniyor. İşte, yeni askerlik sistemine ilişkin tüm ayrıntılar…

AK PARTİ’DEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Askeralma Kanunu Teklifi hakkında konuştu. Turan, Meclis’te basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Genel Kurul’da bu hafta Askeralma Kanunu Teklifi’nin görüşüleceğini ve tüm muhalefet partilerin grup başkanvekillerini bugün arayarak sürece ilişkin bilgi verdiğini anlatan Turan, AK Parti’nin yapacağı kapalı grup toplantısında da Milli Savunma Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz’ın milletvekillerini bilgilendireceğini ifade etti.

 

Muhalefet partilerinin bazı maddelere ilişkin değişiklik taleplerinin olduğunu anımsatan Turan, bu kapsamda teklifi tekrar gözden geçirdiklerini, paydaşlarla görüştüklerini aktardı. Teklifin, tarafların görüşü alınarak hazırlandığını söyleyen Turan, “Teklifin görüşmelerinin bu hafta bitmesini ama muhalefetin itirazı süreci uzatacak olursa bir dahaki hafta bitmesini öngörüyoruz.” diye konuştu.

Yeni askerlik sistemi ne zaman görüşülecek?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin