Sağlık hizmetleri noktasında çağ atlayan Türkiye’de Ertuğrul Gazi’nin mekanına yakışır bir şekilde yapılacak 250 yataklı yeni Bilecik Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in katılımıyla gerçekleştirildi.
“MEVCUT HASTANE 120 YATAKLIYDI, YENİSİ 250 YATAKLI”
Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, burada yaptığı konuşmada ” mevcut devlet hastanesi 120 yataklıyken yeni hastane 250 yatakla faaliyete girecek. Bugün ülkemizde sağlık hizmetlerinin ulaşmadığı tek bir köy, tek bir mezra kalmadı. Hizmet vermediğimiz en ufak noktamız yok. 640 bin çalışanımızla, çevre ülkelerimizle beraber Türkiye’de 1 milyon 650 bin kişiye her gün hizmet veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” dedi.
Yapılacak hastanenin 84 milyon liraya mal olacağına değinen Öğütken, ”Kapalı alanı yüzde 400 artırıyoruz. 14 bin 987 metrekareden 59 bin 501 metrekareye kavuşturacağız. Buraya kadar 1958 yılında yapılmış bir hastaneyle geldik. Bize ne kadar hizmet ediyordu bilmiyorum ama fazla da memnuniyetimiz yoktu. Ben her Bilecik’e gelişimde ”Hastane, hastane” diyorlardı. İnşallah bunu birlikte gerçekleştirmiş olacağız. 48 olan poliklinik sayımızı 87’ye, yoğun bakımı 21 olan sayıyı 39’a, 1 olan röntgen sayısını da 6’ya, ultrasonumuzu 9’a, ameliyat odalarımızı 5’den 9’a, diyaliz cihazlarımızı 17’den 21’e ve en önemlisi bir helikopter pistimiz olacak. Diğer hastanelerle de bağlantıyı kurmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Öğütken, 2002’den önce sıkıntılı bir sağlık sisteminin bulunduğunu ve yaptıkları tüm anketlerde sağlıktan herkesin şikayetçi olduğunu ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:
”AK Parti hükümetleriyle birlikte başlanan bu çalışmada hükümetimiz öncelikle 38 uzmanımızı 113 uzmana, aile hekimliği hiç yokken 69 aile hekimimize kavuştuk. Toplam sağlık personelimiz 716’dıydı 2 bin 153 şu anda hizmet eden ilimizde personelimiz var. Toplam muayene sayımız 400 binden 1 milyon 750 bine çıktı. Toplam yatak sayımız 278’den 355’e, nitelikli yatağımız hiç yoktu şu anda 110 nitelikli yatağımız var.
“AMBULAN SAYISI 3’DEN 29’A ÇIKTI”
En önemlisi ilimizde 112 Acil İstasyonumuz 3 tane vardı, şu anda 11 tane var. Bunlara hizmet eden ambulans sayımızda 3’den 29’a çıktı. Hizmet eden sayılarımız artarak gitti. Önce insan dedik. Önce insan sağlığı dedik ve memnuniyetimizin şuana kadar yüzde yüz artırdık. Artırmaya devam edeceğiz. Bugün ülkemizde sağlık hizmetlerinin ulaşmadığı tek bir köy, tek bir mezra kalmadı. Hizmet vermediğimiz en ufak noktamız yok. 640 bin çalışanımızla, çevre ülkelerimizle beraber Türkiye’de 1 milyon 650 bin kişiye her gün hizmet veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HAYALİM DEDİĞİ PROJELER”
Önemli şehir hastaneleri yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ”Hayalim” dediği projeleri bir bir gerçekleştiriyoruz.
“BİRİLERİ DİYOR Kİ”
Eğer gitme imkanınız olmazsa lütfen televizyondan, internetten girin bunlara bakın. Ama giderseniz de bir ziyaret edin. Çünkü, biz artık hastasına sahip olan hekimleri, istediğiniz hekimden faydalanılan bir sistemi getirdik. İstediğiniz yere gidip muayenenizi olabiliyorsunuz hem de ücret ödemeden. Birileri diyorlar ki bu yapılan hastanelerde ücret ödeniyor. Halkımızdan ücret talep ediyor. Kesin kez yaptığımız hastanelerin hiçbirinden halkımızdan, vatandaşımızdan, milletimizden ücret talebimiz yok.



