11 BİN 111 ARDIÇ FİDAN DİKİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından; 11 Kasım Bilecikliler Günü dolayısıyla Kayı Boyu anıtı etrafına 11 bin 111 adet ardıç fidanı dikildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, gerçekleştirilen programda Kayı Boyu anıtına gelerek, son ardıç fidanlarını toprakla buluşturdu.

 

 

Bilecik Belediyesi tarafından, tarihi izler taşıması ve şehrin görüntüsüne yenilik kazandırılması amacıyla Bilecik-İstanbul çevre yoluna yapılan Kayı Boyu Anıtı’na eşi Fatma Yağcı ile birlikte gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı burada çocuklarla birlikte saat 11:11’de ardıç fidanı dikti.

 

 

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl 11 Kasım tarihinde güzel ve anlamlı çalışmalara imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Selim, “Bilecik rastgele bir toprak parçasının adı değildir. Bilecik birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı yerin adıdır. Bilecik sevgi, hoşgörü tohumlarının yeşerdiği mekanın adıdır. Biz Bilecikliler olarak şehrimizle şehrimizin geçmişiyle gurur duyuyoruz geleceğe umutla bakıyoruz. Bugün de şu saatte 11.11.2017 saat 11’i 11 geçiyor ve biz 11:11’i her yılın ayın 11’inci aynın 11’ini Bilecikliler günü olarak kutluyoruz. Bugün atalarımızdan bize yadigar kalan Kayı boyu anıtının önünde böyle güzel bir etkinlik düzenlemek istedik ve bu gururu tüm hemşehrilerimizle, hemşehrilerim adına yaşıyoruz Bugünü simgelize etmek adına bu Kayı boyu anıtına Bilecik’imizin Dirilişin ve Kurtuluşun simgesi olan Kayı boyu anıtı çevresine 11 bin 111 tane ardıç fidanı dikerek bugünü arkadaşlarımızla Belediyemiz ve tüm hemşehrilerimiz ile birlikte taçlandırmak istedik. Arzumuz hedefimiz daha nice böyle özel ve güzel günleri geçmişiyle öğünen geleceğe emin adımlarla yürüyen bir marka şehri olarak Bilecik ve Bilecikliler olarak kutlamayı çok arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

11 BİN 111 ARDIÇ FİDAN DİKİLDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir