150 ADET ÇINAR VE IHLAMUR FİDANLARI TOPRAK İLE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ertuğrul Gazi Türbesi alanında çınar fidanları, kökleriyle buluştu.

 

Vali Süleyman Elban, Ertuğrul Gazi Türbesi alanındaki ağaç dikiminde, Osmanlının köklerinin bulunduğu, tohumunun atıldığı ve yeşerdiği bu topraklarda üç kıtaya hakim olmuş Cihan imparatorluğunu temsil etmesi ve imparatorluğun gücünü, azametini göstermesi bakımından aynı zamanda Osmanlı temsil eden çınar fidanı dikmek istediklerini kaydetti.

 

 

Fidanların dikilmesiyle birlikte aynı kültürün ve ruhun başta çocuklar olmak üzere insanların gönlünde yer etmesi ve bu kültürle ve ruhla yaşamasını arzu ettiklerini ifade eden Vali Elban, ”İnşallah hemen yanı başımızda bulunan Ertuğrul Gazi’ye ve büyüklerimize layık hizmetler üreten, memleketine, milletine faydalı işler yapan insanlar oluruz ve bu şekilde nesiller yetiştiririz. Bu gün burada bulunmamızın temel nedeni ve fidan olarak da çınarı seçmemizin temel anlamı da budur. Yaptığımız çalışmada bunun için yapılmış bir sembol olur.” dedi.

 

 

Orman İşletme Müdürü Mehmet Yaycıoğlu da Osmanlı denildiğinde çınar, çınar denildiğinde de Osmanlı Devletinin akla  geldiğini belirterek, ormanların korunması, genişletilmesi ve imarı orman teşkilatının temel görevleri arasında olduğunu söyledi.

 

 

Konuşmaların ardından Vali Elban, Kaymakam Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanı Kıdemli Albay Erdal Küçük ve beraberindekiler ile öğrenciler, 150 adet çınar ve ıhlamur fidanlarını toprakla buluşturdu.

 

 

Vali Elban daha sonra beraberindekilerle birlikte yapılması planlanan at çiftliği ve barınak yerleri için bazı bölgelerde incelemede bulundu.

150 ADET ÇINAR VE IHLAMUR FİDANLARI TOPRAK İLE BULUŞTU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. cinar bilecik sembolu olmaliii sahip cikalim belediyemizden

    Cevapla
  2. muhteşem dikenlerin emeği olanların eline koluna yüreğine sağlık

    Cevapla
Bizi Takip Edin