1760 Darbe Sanığı Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açılan 289 davadan bugüne kadar tamamlanan 204’ünde, 1760’ı ömür boyu olmak üzere 2619 darbe sanığı hapis cezasına mahkum edildi.

 

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından cumhuriyet başsavcılıkları tarafından çok sayıda soruşturma açıldı. Soruşturmaların tamamlanmasıyla Türkiye genelinde açılan davalarda aralarında darbe girişimini yöneten askerlerin de bulunduğu sanıklar, hakim karşısına çıkarak hesap vermeye başladı.

 

Darbe girişimiyle ilgili bugüne kadar açılan 289 davadan 204’ü tamamlandı. Bu davalardan 29’u Ankara’da, 42’si ise İstanbul’da karara bağlandı.

 

Ağır cezalar verildi

Sona eren davalarda 803 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 31 sanık dörder kez, 4 sanık ise üçer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar arasında eski generaller, subaylar ve astsubaylar da yer aldı.

 

Sanıklardan 957’si için müebbet hapis cezası veren mahkemeler, 859 sanığı 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme heyetleri, tamamlanan davalarda aralarında çok sayıda erin ve bazı rütbeli askerlerin de bulunduğu sanıkların beraatine hükmetti.

 

Açılan davalardan 85’inde ise yargılamalar sürüyor. Bu davalardan 27’si Ankara’da, 10’u İstanbul’da görülüyor.

 

Kaynak:FetöGerçekleri

1760 Darbe Sanığı Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin