19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NDE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce şehit ve gazi aileleri onura yemek verildi.

Vali Tahir Büyükakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında verilen yemekte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Gaziler yaşayan anıtlardır” sözünü hatırlattı.

”Sokağa dikilen anıtların bazı şeyleri hatırlatsın” diye yapıldığını ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

”Aslında gazilerimiz sokakta bizim aramızda gezen her an o onuru bize anlatan gerçek anıtlar, abideler onlar. Vatan uğruna gözünü kırpmadan, şehadete yürüyen o yiğitler olmasaydı biz bugün burada huzur içinde bir araya gelemeyecektik. Aslında gazileri ve şehitleri yetiştiren ruh o annelerin ruhu. Onların sayesinde bu vatan bugün ayakta duruyor. O mücadelelerin sayesinde bugün bayrak dalgalanabiliyor. Oğlunu vatan savunmasına yollarken kına yakan, kınalı asker hikayesini biliyorsunuz. Evladının başına kınayı yakıp askere gönderen ”Ya şehit olacaksın ya da gazi olup geleceksin yoksa gelme sana sütümü helal etmem” diyen başka bir milletin anası var mıdır?. Cennet anaların ayağı altındadır diyoruz. Ülkeyi ayakta tutan gururla bizi yetiştiren önce annelerimizin ellerinden teker teker öpüyorum. Asıl teşekkürü onlara etmemiz gerekir, biz onları unutuyoruz, onun için bu analar var oldukça bu yiğitler var olacak. Bu yiğitler var oldukça bu vatan asla esir olmayacak.”

 

 

 

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Hamza Çömez ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından İl Müftü vekili Ahmet Tokgöz dua yaptırdı.

 

 

Program, 1983 yılında şehit olan polis memuru Mevlüt Kurt’un babası Ahmet Kurt’un şiir okuması ve Vali Büyükakın’ın ve beraberindekiler, şehit ve gazi aileleriyle sohbet etti.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NDE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin