2. İNÖNÜ ZAFERİNİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci İnönü Zaferi’nin 95. yıl dönümü, Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı ve Akpınar şehitliğinde düzenlenen törenlerle kutlandı.



İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı’nda Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerler saygı atışı yaptı. Daha sonra, Bozüyük’e bağlı Akpınar köyündeki şehitliğe geçildi.

bilecik haberleri

İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı ve İsmet İnönü’nün torunu Ankara Milletvekili Ayşe Gülsüm Bilgehan Şehitlikte yaptığı konuşmada, büyük milletlerin kendilerine hizmet edenleri unutmayacağını ve geçmişine saygı duymayanın da geleceğine de güvenemeyeceğini ifade ederek, “95 yıl önce bu topraklarda milletin makus talihini yenmek için hayatını veren dedelerimiz, o büyük kahramanlar sadece bizim ülkemizin kaderini değiştirmemişlerdi. Gerçekten bütün mazlum ülkelere o dönemde örnek olmuşlardı, ışık getirmişlerdi. 95 yıl sonra İsmet İnönü’nün torunu olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Biz Türkiye olarak bu bölgede hala dimdik durmaya devam ediyoruz ve sizler oldukça onların torunları burada hayatlarını veren kahramanların torunları oldukça bizim yürüyüşümüz uygarlığa, medeniyete, feraha ve refaha yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Selami Bağcı’ın dua ettirmesinin ardından Durmuşoğlu şeref defterini imzaladı. Törenler, Eskişehir’in İnönü ilçesinde devam etti.

Törene TBMM Başkan Vekili Mücahit Durmuşoğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Eskişehir Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şamver, CHP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Erdem Karabıyık, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı ve İsmet İnönü’nün torunu Ankara Milletvekili Ayşe Gülsüm Bilgehan ve diğer ilgililer katıldı.

 

bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

2. İNÖNÜ ZAFERİNİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 Mayıs 2016, 21:04

    ruhun şaad olsun inönü paşa ve bu uğurda can veren şehitlerimiz ve gazilerimize allahtan rahmet diliyorum size minnet brçluyuz rahat uyuyun

    Cevapla
Bizi Takip Edin