20 MİLYONLUK PROJENİN MÜJDESİNİ VERDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmangazi Mahallesi TOKİ Konutları bölgesinde yapılması planlanan ve 20 milyon TL’lik bütçeyle gerçekleştirilecek olan “Kültür Hanı” projesinin müjdesini verdi.

Bilecik Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında şehrimiz için yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimize kazandırılacak olan ”Kültür Hanı” hakkında bilgi verdi.

 

Kültür Bakanlığı desteğiyle yapılacak projenin yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, proje hakkında şu bilgileri verdi:

 

”Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla, şehrimize yeni bir Kültür Hanı konseptinde; özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin toplanacakları, tarihsel, kültürel ve günümüz kültürünün de içinde olacağı güzel bir mekanı gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Yaklaşık 20 milyon TL civarındaki büyük ve birçok konuda şehrimizin ihtiyacını giderecek bir yatırımı, kazandırma çabası içerisindeyiz. Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı sağ olsun şehrimize destek veriyorlar. Buna ilişkin olarak da bizim TOKİ bölgesinde bir arsamız var. Bu arsaya ilişkin bakanlığımızla görüşme aşamasındayız. İş ve İşlemleri yapma noktasında Belediye Başkanlığı olarak meclisimizden yetki talep ediyoruz. Arsanın hem tahsisi hem devri için. Buna ilişkin Kültür Bakanlığıyla Maliye Bakanlığıyla iş ve işlemlerin takibi devamı noktasında yetki talep ediyoruz.” dedi.

BİLECİK KÜLTÜR HANI PROJESİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Kültür Hanı Projesi; Bilecik İli, Merkez İlçe, Osmangazi Mahallesi sınırları içerisinde, kente kuzey aksından girişin sağlandığı karayolu kenarında yer alan 885 ada 2 numaralı parseli kapsamaktadır.

 

Doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerin turizme kazandırılması veya mevcut turizm imkânlarının geliştirilmesi, Turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılması amacıyla hazırlanacak olan Kültür Hanı Projesi bölgeye gelen turistlere yönelik bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti altyapısının geliştirilmesini kapsadığı görülmektedir.

 

Kültür Han projesi ile Osmanlı Devleti’nin kuruluş şehri Bilecik’in kapsamlı bir şekilde bilgi alınabileceği nitelikli bir mekân oluşturulması amaçlanmaktadır.

 

Kültür Han, içerisinde düşünülen tematik müze, iki bölümde olacak şekilde kurgulanacak. Günümüz insanın dünüyle bugünü arasında köprü kurması düşüncesiyle ve klasik müze mantığından farklı bir şekilde tasarlanan müzenin ilk bölümünde dünden bugüne dünya atlasları, haritacılıkta kullanılan materyaller sergilenecek. Bu sayede insanlığın yaşadığı dünyayı şekillendirme çalışmaları, yeni keşiflere yönelimi, dünya üzerindeki sınırların değişimi gibi kendimizi keşfetme süreçlerimiz sergilenecek. Müzenin ikinci bölümünde ise Osmanlı Padişahlarının hayatlarına rehberlik eden, Osmanlının küçük bir beylikten cihan imparatorluğuna geçişinde en önemli yere sahip olan hocalarının anlatıldığı bir alan olacak. Gençlerimizin kanaat önderlerini tanımaları gelecek hedeflerini sağlam dayanaklara oturtmalarına vesile olacaktır.

 

9 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK

9 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Kültür Hanı, 66 x 48 mt. Dikdörtgen şemalı 3168 metrekare taban alanıyla; bodrum, zemin ve birinci kat kullanımı ile toplam 7668 metrekare kapalı alanlı, 666 metrekare orta açık avlusuyla han planına sahip olan Mimari tasarım projesinin zemin katında müze, toplantı salonu, tiyatro, sinema ve sergi salonu; birinci katında; VIP Salon, süreli yayın okuma salonu, bireysel ve grup çalışma odaları, dezavantajlı gruptaki insanlarımıza yönelik okuma salonları, 70 bin kitap kapasiteli kütüphane fonksiyonuna sahip kültürel mekanlar yer alacak.

 

2018 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Ayrıca zemin ve birinci katta bu alanlara servis hizmeti sunan, proje alanlarına ekonomik kaynak sağlayacak olan kafeterya, kitapevi, geleneksel sanat ürünleri atölye ve satış mağazaları gibi mekanlar planlanmıştır. Sosyal ve Kültürel değerlerin yaşatıldığı Kültür Han’ın bodrum katında galeriler ile doğal ışık alabilen alt yapı ve servis mekanları ile yapının işletme donanımları ve depolar yer almaktadır. Proje ve uygulama aşamalarının 2017 yılında başlanarak 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

 

20 MİLYONLUK PROJENİN MÜJDESİNİ VERDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. BİR PROJEDE İSTİKLAL MAHALLESİNE İMZALASANIZ ARTIK.TÜRBE YOLU ÜZERİNDEKİ GECEKONDU EVLERİNİDE BİR DÜŞÜNÜP,PROJELENDİRSENİZ.ONUN HABERİNİ İNŞALLAH BİR GÜN DUYARIZ SAYIN BAŞKANIMIZ.NEDEN ORALARI GÖRMÜYOR ACABA,TARİHİ YERLER ORASI,O MAHALEYE BİR KAMERA KOYUN BAKALIM,GÜNDE KAÇTANE ZİYARETÇİ GEÇİYOR.ÇOK AYIP ÇOOOOK TÜRBEYE GİDEN YOLUN ETRAFINDAKİ GÖRÜNTÜ YÜZ KARASI.GÖRÜN ARTIK GÖRÜN,GÖRÜNDE BİR PROJE İÇİN İMZA ATIN ARTIK.

    Cevapla
  2. 10 Mart 2017, 23:46

    Ak parti iktidarında ilk kez bu rakamda bir yatırım geliyor direk şehre özel , Nabi Avcı bakanımızdan Allah razı olsun.Bu şehrin çoçukları elbet Birgül kendi şehirlerine sahip çıkacak

    Cevapla
Bizi Takip Edin