2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, 2017-2018 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve beraberindeki öğretmenlerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nı okunmasıyla başlayan tören, Kozabirlik İlkokulu’nda düzenlenen programla devam etti.

 

 

 

Vali Tahir Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, 2017-2018 eğitim öğretim yılının bugünkü coşkuyla, bundan sonraki günlerde de aynı coşku, huzur ve mutluluk içinde başarılı bir şekilde devam etmesi dileğinde bulunarak, Kurtuluş savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk’ün, ”Asıl savaşımız, asıl kurtuluş, cehaletten kurtuluştur olmuştur.” sözünü hatırlattı.

Eğitim ve öğretimle olan mevzunun aslında bir kurtuluş mevzusu olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, ”Bir ülkeyi kalkındırmak, güçlendirmek, diğer ülkeler arasında güçlü bir ülke yapmak istiyorsak, yapmamız gereken ülkeyi bağımsız kafalara sahip, gerçekten iyi eğitim almış, dünya standartlarında eğitim görmüş insanlar yetiştirmektir. Şu anda dünyanın gelişmiş ülkelerini sıralasak ve dünyadaki bütün fiziki varlıkları yerle bir etsek, sadece insanlar kalsa şu anda zaten dünya da zannediyorum 180 civarında ülke var. Bütün fiziksel varlıklar ortadan kaldırılsa ve geriye sadece o ülkelerde yaşayan insanlar kalsa yeniden başlayın desek muhtemelen eğitim düzeyi en yüksek olan ülkeden yine en ileri ülkeler olacaktır. Onun için dinimizin de eğitim yeri olan okul biliyorsunuz, ilk emri ”Oku” olan bir beynin mensupları olarak okumuşluk kapasitemiz, okuryazarlık oranımız dünyanın ilk sıralarında gelmesi lazım. Bu nedenle bizler elimizden gelen her şeyi yaparak çocuklarımızın koşullarını iyileştirmeye, onları daha iyi koşulda eğitim almaları için geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Şu anda okullarımızdaki derslik kapasitelerimiz açısından bakıldığında son on beş yılda gerçekten çok ileri seviyelere gelinmiş vaziyette. Fatih projesiyle bilgisayarlı tahtalarımızla öğrencilerimizin eğitim koşullarını gerçekten çok ileri seviyelere çıkartmış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de her yıl bir adım daha yukarı giderek bir basamak daha yükselerek çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlayacağınız ve dünya ligindeki büyük ülkeler arasındaki yerimizi eğitime yaptığımız büyük yatırımlarla alacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş da ilköğretimin, okumanın, anlamının, görmenin, görmeyi anlamlandırmanın, düşünmenin, zekayı tahmin etmenin ve kültürün temellerinin atıldığı yerler olduğunu belirterek, ”Atatürk’ün dediği gibi, ”Türkiye Cumhuriyetinin temelidir”. Genç beyinlerin insanlığa hizmeti, vatan ve millet sevgisinin bağımsız ve şerefli bir insan olmaya başladığı yerdir. Milli birlik ve beraberliği, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun güvenle başlangıcıdır. Medeniyet meşalesinin yakıldığı gündür. Sözün özü her umut yeni bir başlangıç, yeni bir girişim, yeni beklentiler demektir. Parolamız ileri, daima ileri olacaktır. Eğitimde, bilimde, sporda, sanatta hep ileride olacağız. Bunu hep birlikte başaracağımıza tüm içtenlikle inanıyorum.” diye konuştu.

 

 

 

Konuşmaların ardından ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan Söğüt mehteran takımın gösterisi, öğrencilerin şiirler okuması, keman dinletisi ve 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine hediyeler vermesinin ardindan öğrencilerin okul bahçe duvarına el baskısıyla sona erdi.

 

 

Vali Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindekiler daha sonra öğrencilerle bir araya gelerek, sohbet etti.

2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin