2022 YILI KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYON KARARLARI AÇIKLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban bayramında hayvan sahipleri ve vatandaşların uyması gereken kurallar ve yapılması gereken işlemlerin yer aldığı kurban hizmetleri komisyon kararları açıklandı.

Kurban kesim ücretlerinin de yer aldığı komisyon kararına göre; 1 ile 10 büyükbaş olan yerlerde kesim ücretleri, 500 TL, 11 ile 25 büyükbaş olan yerlerde kesim ücreti bin lira, 26 ile 50 büyükbaş olan yerlere  bin 600  TL, 51 ile 100 büyükbaş olan yerlerde  2 bin 500 TL, 100 büyükbaş olan yerlerde ise kesim ücreti 3 bin TL olarak belirlendi.

Komisyon kararlarına göre  küçükbaş hayvanlar için ise hayvan başına 25 TL olarak belirlenirken,  Belediye Başkanlığı’nca belirlenen kurban kesim yerleri dışında toplu olarak kurban kesimi yapacak mezbahane ve benzeri toplu kesim yerleri sahiplerinin; kesim yapabilmeleri için belirlenen yasal mevzuat gereği kurban hizmetleri komisyonundan izin ve yetki almaları gerektiği belirtildi.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

Kurban Hizmetleri Komisyon kararına göre, toplu kesim yapılması için izin dilekçelerinin 1 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar il ve ilçe müftülüklerine teslim edilmesi gerekiyor.

Komisyonda ayrıca sağlıklı ve güvenli kesim yanı sıra belediye başkanlıkları, emniyet müdürlükleri, müftülükler ve ilgili kurumların almaları gereken tedbirler de kararlaştırıldı.

DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kurban Hizmetleri Komisyon kararlarına göre Belediye Başkanlıkları ve bağlı ilgili birimler tarafından toplu kesim yapılacak alanlarda denetimlerin yapılacağı bilgisi verildi.

Hayvan pazarlarına küpesiz hayvan giriş çıkış kontrolünün ilgili belediye ve İl – İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılmasının kararlaştırıldığı komisyonda ayrıca il ve ilçelerde kurban bayramı öncesi ve sonrasında görevli olacak kurumların görev ve yetki alanları belirlendi.

Komisyon kararını indirmek için tıklayın…

2022 YILI KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYON KARARLARI AÇIKLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin