2022 YILI VEKÂLETLE KURBAN TOPLANTISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlenen vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunu tanıtmak amacıyla din görevlileri ve müftülük personeline toplantı düzenlendi.

16.06.2022 tarihinde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi salonunda gerçekleşen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslam Sanatları Daire Başkanı  Fatih Çelik, İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, din görevlileri ve müftülük personeli katıldı

Toplantı Kayıboyu Camii Müezzin Kayyımı Recep Akdaş’ın Kur’an I Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantıda açış konuşması yapan İl Müftüsü Ali Erhun, Vekaletle Kurban Organizasyonu konusunda Bilecik’in Türkiye sıralamasında oransal olarak önemli bir yere sahip olduğuna değinerek  “2021 yılında Bilecik il genelinde 1401 adet vekaletle kurban bağışı yapılmıştır. Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımızın 350 hisse kurbanı ilimizde kesilmiş ve ihtiyaç sahibi 800 aileye dağıtılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Bütün ibadet konuları bizim hizmet alanımızdadır. Bu hizmet alanlarından biri de Kurban ibadetine rehberlik etmektir. Bu sene de ilimizde kurbanla ilgili çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Özellikle Vekaletle Kurban konusuna öncelik vereceğiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız her alanda olduğu gibi vekalet yoluyla kurban organizasyonunda da büyük başarılar gösterdiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslam Sanatları Daire Başkanı  Fatih Çelik, yaptığı konuşmada “Ülkemizde vatandaşlarımız Başkanlığımızdan, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurtdışında kesilen kurbanlarımız özellikle Afrika kıtasındaki fakir olan insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını ülkemiz oluşturuyor. Bu bizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakımdan ben hepinizi yapmış olduğunuz bu hayırlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Cenab-ı hak hepinizden ve hepimizden razı olsun” dedi.

 

           

2022 YILI VEKÂLETLE KURBAN TOPLANTISI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin