2015 RAPORU: 237 BİNA YIKILDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü, 2015 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, 2015 yılında 102 riskli yapı başvurusu geldiği ve toplam 295 adet riskli yapı olduğu, 237 adet yapının yıktırılarak yerlerine güvenli ve modern binaların inşa edildiği söylenildi.

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle;

KENTSEL DÖNÜŞÜM: 295 ADET RİSKLİ YAPI İLAN EDİLDİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze, 2015 yılında 102 riskli yapı başvurusu gelmiş ve böylelikle toplam bina başvuru sayımız 295 olmuştur. 237 adet yapı yıktırılmış ve yerlerine güvenli ve modern binalar inşa edilmiştir.
Kentsel Dönüşüm kapsamında, toplamda 166 kişi kira yardımı talebinde bulunmuş ve bugüne dek toplam 1.119.000 TL kira yardımı yapılmıştır. Ayrıca 28 kişiye de faiz desteği kapsamında, bankalardan kullandıkları Kentsel Dönüşüm kredisi nedeniyle yıllık %3-4 aralığında faiz desteği Bakanlığımızca karşılanmıştır.
İlimizde riskli ve rezerv alan ilan edilen her hangi bir bölge bulunmayıp bu konuda 2 Belediyemiz ile ön çalışmalar başlamıştır.

YAPI MALZEMELERİ VE YAPI DENETİMİ: GÜVENLİ YAPI MALZEMESİ VE GÜVENLİ BİNALARIN İNŞAASI DEVAM ETMİŞTİR.
2015 yılında yapı malzemeleri üreticilerinden 78 işyeri denetlenmiş, ürünleri uygunsuz bulunan 1 firmaya İdari Yaptırım Uygulanmıştır.
Yapılarda kullanılan malzemelerin standartlara uygun olması ve merdiven altı üretim diye tabir ettiğimiz üreticilerin standart dışı üretimlerinin piyasaya arz edilmemesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar bu yıl da hız kesmeden devam edecektir.
Vatandaşlarımızın kaliteli ve güvenli binalarda oturmaları için öncelikle hazır beton üreticilerin ürünleri incelenmiş ve bu yıl herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Ayrıca 60 adet şantiye yerinde denetlenmiştir.
Bununla birlikte İl Müdürlüğümüzce 93 kişiye yapı müteahhidi yetki belgesi düzenlenmiştir.

PROJE, YAPIM İŞLERİ: KAMU YATIRIMLARI HIZ KESMEMİŞTİR.
2015’te çeşitli kurum ve kuruluşlara, yapım ve onarım işleri için 204 adet yaklaşık maliyet düzenlenmiş, 41 adet ihale gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte yine kurumlarımızın başta kontrollük hizmetleri olmak üzere geçici ve kesin kabul işlemleri de yapılmıştır. Yine Kurumlarımızın taşınmazları için 57 adet teknik rapor düzenlenmiştir.
Bunun yanında, İlimiz genelindeki yapı kooperatiflerinin genel kurulları gözetimimizde yapılmıştır.

İMAR PLANLAMA VE İSKAN İŞLERİ: ÇEVRE DÜZENİ PLANI SORUNSUZ UYGULANMAKTADIR.
İl Müdürlüğümüzce çevre düzeni planı ve ilgili mevzuat kapsamında içlerinde İl Merkezinde yapılması düşünülen 3. Organize Sanayi Bölgesinin de bulunduğu 281 adet görüş verilmiştir.
Yine plana esas jeolojik ve jeo-teknik etüt raporları onaylanmış, imar şikayetleri denetlenmiş, kıyı-kenar çizgisi çalışmaları devam etmiş ve Belediyelerimizin imar plan değişiklileri gözden geçirilmiştir.
Ayrıca Gölpazarı Bedi köyünde iskan çalışması kapsamında hak sahipliği belirlemeleri tamamlanarak kredileri onaylanmış ve 28 hak sahibi ile sözleşmeler imzalanmış olup bir kısım iskan konutlarının hafriyat ve temel atma işlemlerine başlanılmıştır.
ALO 181
2015 yılında İl Müdürlüğümüze çeşitli konularda gelen şikayetler birer birer değerlendirilerek bu kapsamda 50 denetim gerçekleştirilmiştir.

HAVA KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE: HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINMIŞTIR
Hava kirliliği ile mücadele kapsamında, hızla ilerleyen sanayi sektörü ve yoğun şekilde kullanılan karayolu kavşaklarında bulunmasına rağmen İlimiz, Türkiye’nin havası en temiz İllerinden biri konumundadır.
PM₁₀ ve SO₂ değerlerimiz Türkiye sınır değerlerini neredeyse hiç aşmamış hatta genel ortalamaya baktığımızda 2019 yılında sağlamamız gereken AB standart değerlerini şimdiden sağlamaktadır.
Bu kapsamda, Mahalli Çevre Kurulu’nda aldığımız kararlar ivedilikle uygulanmış, zaman zaman bu konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri konularında Vatandaşlarımız uyarılmış, sanayi tesislerimizden bazıları sürekli izlenmiş bazıları ise gün ve saat mefhumu gözetilmeksizin denetlenmiştir. Hatta bazı tesislerde TUBİTAK MAM aracılığıyla ani ölçümler gerçekleştirilmiştir.
Bu konuda Vatandaşlarımız başta olmak üzere zerine düşen görevi tam ve eksiksiz yapmaya çalışan her kesime teşekkürü borç biliyoruz.

ÇED, ÇEVRE İZİNLERİ VE ÇEVRE DENETİMLERİ: 89 ADET İDARİ YAPTIRIM UYGULANMIŞ, 14 İŞLETME VE TESİSİN FAALİYETİNE SON VERİLMİŞTİR.
Geçtiğimiz yıl yatırımcı sayımızda artış olmuş ve bu kapsamda İl Müdürlüğümüze 77 adet ÇED Proje Tanıtım Dosyası başvurusu gelmiştir. Bunlardan 63 adedine “ÇED Gerekli Değildir” kararı, 7 adedine “ÇED Gereklidir” kararı verilmiş ve 3 dosya da iade/iptal edilmiştir.
Yine geçtiğimiz yıl 70 firmaya geçici faaliyet belgesi ve çevre izin belgesi tanzim edilmiş, 2 firmanın çevre izni iptal edilmiştir.
Yılın ilk yarısında her sektör ve her yaştan kişiye, 30’u aşkın çevre eğitimi düzenlenmiş ve yaklaşık 1.500 kişiye ulaşılmıştır.
Bu dönemde hafta sonları ve mesai saatleri dışı da dahil olmak üzere 486 adet çevre denetimi gerçekleştirilmiş olup 89 kişi, işletme veya tesise İdari Yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca Kanunlara aykırı hareket eden 14 adet işletme ve tesisin faaliyeti gerekli izin ve lisans işlemlerini alana kadar durdurulmuştur.

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA İŞLEMLERİ: TABİAT VARLIKLARIMIZ YARINIMIZA EMANET
İlimizdeki mevcut tabiat varlıklarının yanında henüz keşfedilmeyen tabiat varlığı adayı olan bölgeler konusunda çalışmalar yapılmış, bazı yerlerde özellikli ağaçlar bulunmuş ve “anıt ağaç” ilan edilerek korumaya alınmıştır.
Bu kapsamda özellikle maden ocakları başta olmak üzere sanayi yatırımlarının ÇED Başvurularında, yatırım yapılacak bölgenin Tabiat Varlığı içerisinde kalıp kalmadığı bizzat yerinde denetlenmiş ve bu kapsamda geçtiğimiz yıl 165 adet görüş verilmiştir.

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGEMİZİ ALDIK
İl Müdürlüğümüzü her konu ve koşulda daha da ileriye taşımak için yaptığımız çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda geçtiğimiz ay Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandık. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2015 RAPORU: 237 BİNA YIKILDI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin