3. NAR HASADI ŞENLİĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 3’üncüsü yapılan Nar Hasadı Şenliği İnhisar’da coşkuyla gerçekleştirildi.

Yöresele oyunların ve Mehter Takımı’nın sahne aldığı şenliklere Vali Dr. Kemal Kızılkaya, İnhisar Kaymakamı Elif Nur Saçal, İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Süer, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Nar Hasadı Şenliği’nde vatandaşlarla bir araya gelerek yaptığı açıklamada narın bereketin sembolü olduğunu vurgulayan Vali Kızılkaya; “Bilecik’imiz hem tarım da hem sanayi de hızla ilerlemektedir. 2020 sanayi ihracatımız 768 Milyon Dolar iken 2021’de bu rakam 1 Milyar 64 Milyon Dolara çıktı. Bu yıl da inanıyoruz ki sanayi ihracatımız 1,5 Milyar Doları bulacak. Sanayide yakaladığımız bu başarıyı tarımda da yakalamak için gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ayçiçeği, buğday ve yem bitkileri ürünlerinde 498 Bin Dekar olan ekili alanımızı bu yıl devletimizin sağladığı desteklemelerle 540 Bin Dekara yükselttik. Aynı zamanda üretimde rekolte artışı da yaşanarak mahsulle de bolluk ve bereket yaşandı. Bizler çalışkan olmalıyız ki ülkemizin kalkınmasına katkı sunalım. Güzel ilçemiz İnhisar’da ciddi ve kaliteli bir nar üretimi var. Bunun yanında geçen sezon dağıttığımız cennet hurması fidanlarıyla da ürün çeşitliliğini artırıyoruz. Üretime emek vererek alın terini akıtan tüm çiftçilerimizi tebrik ediyor hasadımızın bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Halkın ilgiyle takip ettiği 3. Nar Hasadı Şenliği’nde nar dizme, nar sıkma ve nar yeme yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte en iyi narı yetiştiren çiftçilere ödüllerini takdim eden Vali Kızılkaya üreticileri tebrik etti.

Ayrıca 3. Nar Hasadı Şenliği’nde Valiliğimiz ve Kalkınma ajansımız tarafından Sosyal Gelişim Projesi destekleri kapsamında 1.500.000 TL tahsis edilen Nar’İnhisar Kadın Kooperatifi’nin de ofis açılışı gerçekleştirildi.İlimizde bulunan diğer kadın kooperatiflerinin de hazırladığı sergilerin gezilmesinin ardından topluca nar hasadı gerçekleştirildi.

3. NAR HASADI ŞENLİĞİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin