3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA UMUT OLDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi ve Türkök Kök Hücre işbirliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan “Sevgin İliklerime İşlesin” projesi Bilecik’te ilk meyvesini verdi.

Bilecik’te geçen yıl gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile başlayan ve vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen Sevgin İliklerime İşlesin projesi kapsamında kök hücre bağışında bulunan Betül Özcan, verdiği kök hücre bağışı ile 3 yaşındaki bir çocuğa umut oldu.

 

Geçtiğimiz yıl verdiği kök hücre bağışı ile yaşındaki bir çocuğa umut olan Betül Özcan’ı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı makamında kabul etti.

 

‘’BİLECİK’TE ANLAMLI BİR ÇALIŞMANIN GÜZEL MEYVELERİNİ ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’’

Burada projeyi hazırlayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görevlileri ve Proje Koordinatörleri, Gülnur Genç ve İlker Çınar’a teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen çalışmanın önemine değindi.

“Bilecik’te ‘Sevgin İliklerime İşlesin’, ‘Belki de Sensin’, ‘Kök Hücre Bağışıyla Umut Olun’ sloganları ile anlamlı bir çalışmanın başlatıldığını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı: Düzenlenen kampanya ile küçük bir çocuğumuz hayata yeniden tutundu. Ben bu anlamda gerek Belediye Başkanı olarak gerek bir vatandaş olarak bu kapsamda geçen yıl bağış yapan 3 yaşındaki bir çocuğa umut olan Betül Özcan tebrik ediyorum. Başkan olarak değil de öncelikle insani olarak tebrik ediyorum. Böyle bir projede yer almak, katkı sağlamak çok özel ve güzel anlamlı bu noktada. Vermiş olduğumuz kanın ve dokuların bu anlamda bir hayatı kurtarıyor. Hele bunu 3 yaşındaki bir yavrucağın bundan sonraki hayatında dönüm noktası olabilecek bir şey olması herhalde çok manidar. Tabi bu tür işlerde konulan belirgin kurallar var. Belki de o kurallara bağlı kalmayı ama zaman gelince zannedersem onlar da bize bu katkıyı sağlayan kimse nedir diye görmeyi çok arzu ederler. Kardeşlik ilişkisi bu anlamda görmeden doğdu. İyi bir şekilde uzun bir süre olarak yaşar” dedi.

 

BAĞIŞTA BULUNAN BETÜL YENİ BİR KARDEŞE SAHİP OLDU

Üniversite öğrencisi Betül Özcan’ın çok güzel bir davranışa imza attığını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, onun yeni bir kardeşe daha sahip olduğunu belirterek, ‘’Bir kişi çok önemli. Yani sayısallığa bakmamamız lazım insandan daha kıymetli dünyada hiçbir şey yok. Her şey birden olur bir kişi yarın tabi bu verilen kanlar, dokun örnekleri uzun bir süre kayıtlarda kalıyor. Yarın belki başka birisi de 2016-2017 yılında alınan o örneklere dayalı olarak tahliller yapılacak geçmişte de alınsa yarın başka bir kardeşimize yeniden onların içerisinden birileri kanı dokusu uyacak ve bir derde derman olacak. Onun için biz burada seni tebrik ederken ama tüm hemşehrilerimizi de bu tür etkinliklere katlı sağlamaya davet ediyoruz. Bugün başkası için olan şey belki yarın Allah hepimize sağlık sıhhat versin ama hepimiz için olabilir. Bu noktada bugünden sağlıklı iken gelecek zaman dilimine ilişkin yatırım yapmak, bu cenabı hakkın artık teknolojinin bu kadar geliştiği zamanda belki sağlıklı vücudumuzun da zekatı niteliğinde bu tür şeyler. Çünkü senden bir şey eksilmiyor. Sana zarar veren bir olay değil. Ama nasıl bir şey cenabı hak öyle şey yapıyor ki senin vücudundaki başkasının şifa kaynağı oluyor. Sen doğru olanı yapmışsın ve sonucunu da alıyorsun. Seninle gurur duyuyoruz teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz” dedi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha sonra Betül Özcan’a Bilecik bezinden yapılmış bir şal ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Kök hücre bağışında bulunan Betül Özcan ise yaptığı anlamlı davranışı ‘’Bir kişinin hayatına tutunmasına vesile olduğum için çok mutluyum. İnsanların hayatına dokunabilmeliyiz. Ama en önemlisi dokunduğumuz yerlerde güzel izler bırakabilmek” ifadeleriyle dile getirerek, şunları söyledi:

 

‘’23 Ağustos 2017 yılında bir hastaya ilik naklinde bulundum. Bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olduğum için çok mutluyum. Herkesin de bu duyguları yaşamasını istiyorum. İnsanların hayatına dokunmalıyız ve en önemlisi dokunduğumuz yerde güzellikler bırakabilmektir diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Proje Koordinatörlerinden Gülnur Genç, Sevgin İliklerime İşlesin projesinin bir kök hücre bağış kampanyası olduğunu belirterek; ‘’2016 yılında 20 donörle başladığımız çalışmalarımız kapsamında 2017 yılında 130’a yakın donöre ulaştık. Bu ülkemiz açısından çok iyi bir rakam. Kızılay ile ortaklaşa yaptığımız bu çalışmamızın amacı insanlarımızı bu anlamda doğru şekilde bilgilendirmek ve gerekli farkındalığı sağlamaktır. Böylece daha fazla donöre ulaşmak ve daha çok kişiye umut olmak amacındayız. Vatandaşlarımız, Kızılay merkezlerine gidip, 3 tüp kan vermek suretiyle başvuruda bulunabilirler. Alınan kan örnekleri Türkök’e iletilerek veri bankasında bütün bilgileri saklı tutulacaktır. Daha sonra herhangi bir hasta ile bir eşleşme olduğunda Sağlık Bakanlığı ve Kızılay yetkilileri bu konuda bağışta bulunmak isteyen kişilere ulaşabiliyor. Bu şekilde yeni bir hasta için umut kapısını aralayabilirler’’ ifadelerini kullandı.

 

Proje Koordinatörlerinden İlker Çınar, gerçekleştirilen proje hakkında bilgi vererek,‘’Bilecik Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında güzel ve anlamlı bir çalışmaya daha imza attıklarını belirterek, ‘’Bu projemizin ismi Sevgin İliklerime İşlesin. 2016 yılında Kadın Spor ve Yaşam Merkezinde başlatmış olduğumuz bu proje ile önce 20 kişiye ulaştık. Daha sonra 2017 yılı itibariyle de tekrar çalışmalarımızı sürdürdük ve çok güzel sonuçlar aldık’’ ifadelerini kullandı.

 

Proje Koordinatörü Çınar ayrıca Sevgin İliklerime İşlesin projesi hakkında bilgilendirmek amacıyla Şeyh Edebali Üniversitesi Yerleşkesindeki Öğrenci Otağında, 5 ile 9 Mart tarihleri arasında program gerçekleştirileceğini kaydetti.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA UMUT OLDU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin