3+1 Öğrencileri Stajlarına Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan 3+1 Eğitim Modeli kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde 70 öğrenci çeşitli kuruluşlarda staja başladı.

 

Meslek Yüksek Okullarının Makine, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Dış Ticaret, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi ve Metalurji programlarında eğitim gören öğrenciler, okullarında aldıkları 3 dönemlik eğitimin ardından ön lisans programlarını çalıştıkları iş yerlerinde tamamlayacaklar.

 

Derslerinde başarı gösteren öğrencilerden seçilen stajyerler, çalışma süreleri boyunca maaş alacak ve sosyal güvenlik haklarından faydalanacaklar.

3+1 işyeri uygulamasını ilk kez 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde uygulamaya başladıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, ilk dönem elde ettikleri sonuçların son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi ve uygulamanın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini ifade etti. Ülkemizde mesleki eğitim görmüş nitelikli ara eleman eksiği olduğunu ifade eden Özbay, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin bölgesel kalkınmaya ve istihdam artışına destek vermek adına yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam edeceğini sözlerine ekledi ve 3+1 öğrencilerine stajlarında başarılar diledi.

 

3+1 Öğrencileri Stajlarına Başladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin