50 Yıllık O Sorun Çözülecek Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilecik İYİ Parti İl Genel Meclisüyesi ve İl Başkanı Mehmet Yılmaz kendi köyü olan merkeze bağlı İlyasça köyünün yıllardır çektiği su sıkıntısını dile getirdi.

“İKİ KÖY ARASINDA SULH İLE BU SORUN ÇÖZÜLEBİLİR”

Yılmaz, Haber 228’e yaptığı özel açıklamasında komşu köyleri olan Osmaneli Belenalan köyünde yeteri kadar içme suyu bulunduğunu belirterek iki köy arasında anlaşılması halinde adı geçen sudan kendi köylerinin de faydalanabileceklerini aktardı.

“BÖYLE GİDERSE TANKERLERLE SU GELECEK”

Başkan Mehmet Yılmaz açıklamasında 1970’li yıllarda o dönemin YSE tarafından içme suyu getirildiğini ancak yetersiz olduğunu söyleyerek daha bu mevsim şartlarında şimdiden İlyasça köyünde içme suyu sıkıntısı olduğunu belirterek böyle giderse Ağustos, Eylül aylarında tankerlerle köye su getirileceğinin altını çizdi. Başta Belenalan köyü muhtarı ve köylüleri olmak üzere iki köy arasında yapılacak bir anlaşmayla su sıkıntısının çözüleceğini kaydeden Yılmaz; Bilecik merkezde bu tür su sıkıntısı olan İlyasça ve Örenköy olduğunu, başta Devlet yetkililerin olmak üzere Vali beyin, İl Özel İdaresinin,DSİ’nin bu konuya destek vermeleri halinde yıllardır süre gelen sorunun ortadan kalkacağını ifade etti.

“OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ”

Diğer yandan, İl Genel Meclisi Nisan ayı olağanüstü birleşiminde görüşülen 5. Madde de Osmaneli Belenalan köyünde DSİ tarafından sondaj yapılarak tarımsal sulama yapmak için kullanılmak amacıyla su çıkartılmış, çıkarılan su köylüler tarafından kullanılmak istenirse satın almak suretiyle yıllık 130 Bin TL. Kiralama yöntemiyle 6 bin 700 lira bedel istendiği, adı geçen konunun komisyon raporuyla okunarak DSİ’nin yapacağı hizmeti ücretsiz, hibe olarak hizmet verilmesinin uygun olacağı görüşü oy birliğiyle kabul edilmişti.

 

50 Yıllık O Sorun Çözülecek Mi?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 22 Aralık 2020, 23:29

    Ya bu adam kim allah aşkına. İlyasça Köyüne git desen gidemez gelip sanki makam sahibi bir kişiymiş gibi kamera karşlısına çıkıp anlatıyor. Allah bilir ne konuşacağınıda diğer meclis üyerleri gibi gidip teknik mühendis arkadaşlardan bilgi edinip gelip anlatıyordur. Gerçekten boş kişilerle bu gemi yürütülmeye çalışılıyor. Hiç bir teknikliği olmayan kim nereye savurursa oraya giden bir meclisimiz var. Allah akıl fikir versin. Bu işi çözebilecek adam siz değilsiniz Mehmet Bey boşa dilinizi gevelettirmeyiniz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin