737. SÖĞÜT ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyareti ile başladı.

Burada Kur’an-ı Kerimin okunması ve yapılan duanın ardından tören Türk Büyükleri Anıtı önünde devam etti.

 

Vali Tahir Büyükakın ve Yörükler tarafından çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 

Vali Büyükakın, yaptığı konuşmada, geçişin geleceğe gelenekle taşındığını, milletlerin geleneklerinin ne kadar kadim ise o kadar da büyük olacağını belirterek, milletlerin geleneklerini gelecek nesillere aktarabildiği ölçüde uzun ömürlü olduğunu söyledi.Yörükler adına konuşma yapan Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa’nın ardından halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Daha sonra Vali Büyükakın ve beraberindekiler, geleneksel pilav ikramı için kurban kesimi programına katıldı.

 

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve Yörükler, Çelebi Sultan Mehmet Camisi’nde, Ertuğrul Gazi ve diğer Türk büyükleri için okunan mevlit programına katıldı.

737. SÖĞÜT ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin