739. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
“739. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak, sınırlı katılımla başladı.
Bu yıl pandemiyle mücadele nedeniyle, risk oluşturmamak bakımından dar bir çerçevede gerçekleştirilecek etkinlikler Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Faruk Dirgen, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever ve sınırlı sayıda protokolün Ertuğrul Gazi Türbesini ziyareti ile başladı.
Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde nöbet tutan alp kıyafetli askerlerin “saygı nöbeti” değişiminin ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Erhun tarafından dua edildi.
Sultan Alaaddin Keykubad tarafından Konya’dan gönderilen  temsili Beylik Beratınin takdimi ile Kütahya Valisi Ali Çelik’den teslim alınan Kayı Boyu sancağı ve Domaniç toprağının, Bilecik Doğa Sporları Kulübü Derneği (BİDOS) ekibince Vali Şentürk’e takdimi gerçekleştirildi.
Vali Şentürk, “Şanlı ecdadımızın bize devrettiği mirasını en güzel şekilde taşıma sorumluluğu içerisindeyiz. Geleneği de devam ettiren  Konya Valimiz Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mirası gelecek kuşaklara taşımamız gerekiyor. Atalarımızın emanetine sahip çıkacağız.” dedi.
Türk Büyükleri Anıtı’na Vali Şentürk tarafından Ertuğrul Gazi Birliği Başkanlığı çelenginin  sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program tören alanında okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.
739. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin