ABD Başkanı Joe Biden’a Bilecik’ten tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında soykırım ifadelerini kullandı. Açıklama sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’ten de, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanmasına art arda tepki gösterildi.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı “Şanlı tarihinden utanma değil, onu yeniden yazma zamanı…” başlıklı paylaşımında, “Adaletten şaşmadık…şaşmadan yola devam…#1915olayları..” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin ‘soykırım’ ifadesini kullanacağı haberleri üzerine yaptığı açıklamada, “ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında Osmanlı Devleti’nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan açıklamasını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. #1915olayları” açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’da, yaptığı paylaşımda Biden’ın sözlerine sert tepki göstererek, “Tarihi olmayanlar, tarih bilemez! Lobiler üzerinden yürütülen bu propaganda yok hükmündedir! #1915Olayları” dedi.

MHP İl Başkanı M. Fatih Yaşar’da, “Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür, akılsızlık ve ahlaksızlıktır.” paylaşımıyla Biden’in açıklamalarını ahlaksızlık olarak nitelendirdi.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Önal ise, “ABD Başkanı Küstah Bıden’in Konstantinapolis ve Soykırım açıklaması Büyük Türk milliyetçisi Ebulfez Elçibey’in şu dizesini aklıma getirdi. “Sen Türk olduğunu unutsan da, düşmanın asla unutmaz.” Uyan gaflet uykusundan 🇹🇷 𐱅𐰇𐰼𐰚 🇹🇷” dedi.

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, “Türk Milletinin Şanlı tarihinde soykırım yoktur. Ermenilere de soykırım yapılmamıştır. Tarihi gerçeklerden uzak Biden’in açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Lobilerin etkisiyle, politik saiklerle alınmış kararı aynen iade ediyoruz. Amerika önce utanç verici soykırım karnesine baksın.” dedi.

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna ise Biden’in merdivenden düşerken çekilen fotoğrafları ile HDP’nin “Ermeni Soykırımı ile yüzleşin” başlıklı açıklamasını eleştirdiği paylaşımında, “İşte bu adam konuştu, üzücü olan biz daha içimizdekilerin hakkında gelemiyoruz…” ifadelerine yer verdi.

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer’de, “Pkk’nın fikir babası Ermeni Terör Örgütü ASALA tarafından 1973-1985 tarihleri arasında şehit edilen Türk diplomatlarımız için hiç bir yerde hiç bir zaman laf etmeyerek Türkiye’yi sözde soykırım yapmakla suçlayan, 75 milyon Kızılderili’yi katleden Abd kendi soykırım tarihiyle yüzleşsin.” dedi.

İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez ise “Bu ne aymazlık? Geçmişte binlerce Kürt kardeşimizi katleden Ermeni canileri savunan güya Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia eden Parti’nin yediği herze… Anlaşılan zülfüyare dokunmuş.Ağababalarından talimat…” dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de, ABD emperyalizmine cevabı veriyoruz başlığıyla yaptığı açıklamada, “ABD ve onun lideri Biden’e anladığı dilden konuşuyoruz. Artık eski Türkiye yok. Teröre destek verip, Türkiye’yi sınırlarında kurmak istediği terör devleti ile kuşatmayı planlayan ABD ye sahada direk mesajı verdik. Emperyalist ABD köpeği PKK,PYD için Kuzey Irak’taki operasyonu başlattık.24 Nisan yani Ermeni sözde soykırımını tanıyacağını söyleyen Biden ve tüm terör sevicilerine haddini bildirdik. Harekat sonrası leşleri ABD köpekleri saysın, soykırım sayılırmı, sayılmaz mı karar versin. Bir gece ansızın kabus olur çökeriz!” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’a Bilecik’ten tepkiler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin