ALEVLER HIZLA İLERLİYOR, ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar günü öğle saatlerinde Kütahya’nın Domaniç ilçesi kırsalında başlayan orman yangını, Bozüyük Kömürsu Yaylası’na kadar ilerledi.

Çukurca Beldesi kırsalında, Akdere ve Ballıca mevkiinde geniş bir alanda etkisini gösteren yangın, rüzgar ve arazinin sık ormanlar ile kaplı olması nedeni ile hızla ilerleyerek Bozüyük Kömürsu yaylası ve Camiliyayla Köyü yakınlarına kadar ilerledi.

 

 

 

Yangının kontrol altına alınamaması ve ilerlemesi, çevrede bulunan 18 ile 45 yaş arası herkese yardım çağrısında bulunuldu.

 

 

 

Konu ile ilgili olarak yangın haberini alır almaz, bölgeye intikal eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, yangının etkili olduğu bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Olay yerine Bozüyük, Bilecik, Kütahya, Bursa ve çevre illerden pek çok itfaiye ekibi geldi. Ekipler gece boyunca devam eden yangını kontrol altına almak için çalışırken, sık orman, engebeli arazi ve rüzgârın etkisi ile alevler orman boyunca ilerlemeye devam etti.

 

 

 

Yaklaşık olarak 120 hektarlık, alanda etkili olan ve devam eden orman yangınına müdahale etmek için bölgeye 9 helikopter ve 2 uçak sevk edilirken, itfaiye ekipleri alevlerin ilerlemeye devam etmesi durumunda Camiliyayla Köyü ve Kömürsu Yaylası üç tepeler mevkiinde hazır bekletiliyor. Bozüyük Belediyesi devam eden yangın söndürme çalışmalarına 4 adet iş makinesi, 1 adet su tankeri ve 3 adet itfaiye aracı ile katılıyor.

 

ALEVLER HIZLA İLERLİYOR, ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. BİLECİK BELEDİYESİ YARDIMLARINI YAPMIYORMUKİ

    Cevapla
  2. Yıllardır bir kayak merkezi veya bir oteller bölgesi projesi konuları geçen bu bölgede nasıl yangın çıktı diye düşünmeden edemiyor insan.. inşallah tez zamanda söner..

    Cevapla
  3. Eskisehirden neden yardım gelmiyo

    Cevapla
  4. Allah yardimcilari olsun insallah tez zaman da soner

    Cevapla
  5. garip olansa oteller bölgesi olan yerde yangın çıkması tuhaf düşündürücü

    Cevapla
Bizi Takip Edin