ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ İDAMI PROTESTO ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Cemaat-i İslami Partisi Lideri Nizami’nin idam edilmesine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.



Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde yer alan Orhan Gazi camisi önünde Bilecik AGD üyesi grup, tekbir getirerek,”Zalimler için yaşasın cehennem” sloganı attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Bilecik AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Serhat Balcı, Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde “İnsanlığa karşı suç işlediği” gerekçesiyle verilen idam kararının mahkemece onandığını hatırlattı.

_DSC0121

Nizami’ye verilen idam cezasının hukuk dışı bir karar olduğunu belirten Balcı, mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına çarptırılan ilk kişinin Cemaat-i İslami Partisi’nden Abdülkelam Azad olduğunu, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla ile Gulam Azam, Mir Kasım Ali ve Muhammed Kamaruzzaman gibi isimlere de aynı cezanın verildiğini kaydetti.

 

Bangladeş’te verilen idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesinin bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacağına işaret eden Balcı, şöyle devam etti:

”Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş’e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş’te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır.Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur ortamın da tesis edilemeyeceği açıktır. Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak müslümanı müslümana kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir.”

”Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.”

İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkelerinin mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini kaydeden Balcı, “Birleşmiş Milletler’in (BM) mevcut yapısının Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO’nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

_DSC0112

İslam ülkelerindeki sorunların çözümü için Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Balcı, “Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir. Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz. ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz. İnsan varlığına değer vermek inancımız gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi akl-ı selimle hareket etmeye davet ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Edilen duanın ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ İDAMI PROTESTO ETTİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir