ANDA Bilecik’ten Afrin ve El-Bab’a kömür yardımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anda Kardeşe Vefa Derneği Bilecik İl Temsilciliği, Suriye’de Afrin ve El-bab bölgelerinde kışlık ve kömür yardımı gerçekleştirdi.

Suriye’nin kuzeyinde dondurucu kış şartlarıyla mücadele eden mağdurlara yönelik Anda Kardeşe Vefa Derneği Bilecik İl Temsilciliği tarafından toplanan kışlık ve kömürler, ANDA Bilecik ekibinden Fuat Karakuş ve Taha Dingeç tarafından Afrin ve El-Bab bölgelerindeki mağdurlara ulaştırıldı.

Afrin ve El-bab’daki kamplara kışlık yardım paketleri ve kömür dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Fuat Karakuş, “Bizler her zaman beşeriyetin üç sınıftan oluştuğunu söyleriz: zalimler, mazlumlar ve vefalı Türkler. Nerede bir mazlum varsa orada Türk’ün vefalı eli vardır diyoruz ve bu sebeple Suriye’ye gittik.” ifadelerine yer verdi.

El-Bab’da bulunan Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezini de ziyaret ettiklerini dile getiren Karakuş, gerçekleştirilen yardım faaliyeti ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“HER ŞEYİ ANLATTI BİZE..”

Oradaki yetimlerimizle güzel vakit geçirmeye çalıştık. Onlarla çeşitli oyunlar oynadık. Çocukların çekingenliklerinin altındaki gözlerinin ışıltılarını gördük. Bazısının koşup yanımıza gelerek hiçbir şey söylemeden sarılması her şeyi anlattı bize. Hepsi pırıl pırıl, hepsi birbirinden güzeller!

“GURUR VERİCİ”

Mazlum insanların varlığını, büyük acıları, yetimleri, öksüzleri, eşini, evladını kaybedenleri görmek bizleri gerçekten üzüyor. Ama bu insanlara Türk’ün vefalı elini uzatmak gayretinin ve vazifesinin bize nasip olması da bizim açımızdan gurur verici. Allah, mazlumlara el uzatma gayretimizi artırsın.

“BİLECİKLİ HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Yardımlarını ilettiğimiz Bilecikli hemşehrimize de çok teşekkür ederiz. Bizler onların hayrına aracılık ettik. Böyle bir vazifeyi ifaya aracılık etme fırsatını bizlere verdikleri için hemşehrilerimize ve Bilecik İl Temsilciliği olduğumuz ANDA Derneği’mize de şükranlarımızı sunuyoruz.

“KAN,  GÖZYAŞI VE ACILARIN DİNMESİ ÜMİDİ VE DUASIYLA..”

Umarız bu coğrafyalar artık mazlum coğrafyalar olarak anılmaz. Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Irak’da, Balkanlarda ve daha nice ismini sayamayacağımız, saymaktan üzüntü duyacağımız diğer topraklarda kanın, gözyaşının, acıların dinmesi ümidi ve duasıyla. Var olsun Türk’ün Anda’sı.

ANDA Bilecik’ten Afrin ve El-Bab’a kömür yardımı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin