Ankilozan Spondilit Tedavi Edilir Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkeklerde kadınlardan daha çok görülen ankilozan spondilit rahatsızlığı yaygın olarak gözlerde görülmektedir. Ayrıca hastanın vücudunun diğer bölümlerinde de iltihaplanma meydana gelebilmektedir. Halk arasında omurga romatizması olarak bilinen ankilozan spondilit tedavisi Öncelikle hasta ve ailesinin hastalık hakkında bilgilendirilmelidir bu bilgilendirme sayesinde hastanın tedaviye olan uyumu ve yapılan tedavinin başarısı artmaktadır hasta sigara kullanıyor ise sigara kullanımının bırakılması gerekir. Omurga romatizması tedavisi olmayan ve ömür boyu devam eden bir hastalık türüdür fakat yapılan tedavi seçenekleri ve düzenli egzersizler ile çoğu hastaya iyi bir yaşam kalitesi sağlanabilmektedir.

Omurga romatizması hastalığın tedavisinde kortizon, anti inflamatuvar ilaçlar veya biyolojik tedaviler gibi ilaçlar kullanılır. Ayrıca egzersiz bu tedavinin en önemli parçalarındandır. Tedavi sonrasında Dr. Ceyhun Nuri sitesi tarafından önerilen düzenli aralıklarla doktora görünüp muayene olmanız ve doktorun önerdiği şekilde egzersizleri düzenli olarak yapmak gerekmektedir.

Omurga Romatizması Tedavisi Sonrasında Nasıl Takip Edilmelidir?

Omurga romatizması tedavisi olmayan hayat boyu hasta ile beraber ilerlemeye devam eden bir hastalıktır. Ayrıca sigara tüketiliyorsa sigara içmeyi bırakmalı ve D vitamini ile kalsiyum almaya dikkat edilmelidir. Gergin olan kaslara ve sertleşmiş olan eklemlere uygulanan ısı kompresleri sertliğin oluştuğu bölgeyi rahatlatarak o bölgedeki ağrıyı hafifletebilir. Dr. Ceyhun Nuri sitesi tarafından önerilen düzenli egzersizler yapılarak hastalığın oluşturduğu ağrıyı hafifletmeye, vücuttaki esnekliği korumaya ve hastanın duruşunu iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.

Ankilozan Spondilit Tedavi Edilir Mi?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir