Aşılı Ceviz Fidanı Vatan Fidancılık’tan Alınır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde çok önemli bir yere sahip olan ceviz yetiştiriciliğinde aşılı ceviz fidanı çeşitlerinden Franquette ceviz fidanı tozlayıcı özellikleri nedeni ile çok fazla talep görmektedir. Vatan Fidancılık’tan güvenle sipariş verebilirsiniz.

Chandler ceviz fidanı aşılı ceviz fidanı içinde son derece meyveleri lezzetli ve verimi çok olması tercih sebeplerinin ilk sırasında yer almaktadır. Franquette ise chandler tozlayıcısı olarak dikilirç Bu tarz ceviz çeşitleri yetiştirmeye başlamadan önce konu hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olunması gerekir.

Franquette Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği

Ceviz yetiştiricileri açısından verimi arttırmak için tozlayıcı ceviz fidanı dikmek çok önemli bir konu olmaktadır. Amerikan menşeli olan Franquette ceviz fidanı çeşidi son derece iyi bir tozlayıcı olmaktadır. Karasal iklim şartlarına uygun olan ceviz çeşidi yüksek rakımlı bölgelerde çok daha rahat bir şekilde yetişebilir. Çiçeklenmesi geç olan Franquette ceviz fidanı Mayıs ayı çiçeklenme zamanı olmaktadır. Aşıl olan ceviz fidanları dikimlerinden sonra 2 yıl içinde meyve vermeye başlamaktadır.

Aşılı ceviz çeşitleri içinde özellikleri ile en fazla talep gören Franquette ceviz fidanı ağaçları dik ve güçlü verim yapmaktadır. Ortalama meyve irilikleri 11 ile 12 gram olan ceviz çeşidinin iç ağırlığı 5. 3 gr kadar olmaktadır. Beyaz iç meyvesine sahip olan Franquette ceviz fidanı kabuklarından kolay bir şekilde ayrılır ve kaliteli bir ceviz çeşidi olmaktadır. Ceviz fidanı çok daha geç çiçeklenip geç hasat edilmektedir. Yaş ve kuru olarak tüketilmesi mümkün olmaktadır. Detaylı bilgi için Vatan Fidancılık web sitesinden https://www.asilicevizfidanim.com/ adresini ziyeret edebilirsiniz.

 

Aşılı Ceviz Fidanı Vatan Fidancılık’tan Alınır
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin