Askerler terhis için saat sayıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, yeni askerlik sistemini içeren kanunu imzaladı. Terhisler en geç cuma günü başlayacak.

Tekrarlanan İstanbul seçimi öncesi görüşülmeye başkanan ve seçimler nedeniyle bu haftaya kalan 7179 Sayılı Askeralma Kanunu, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasının ardından bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

 

TERHİSLER CUMA GÜNÜ
Bu haberi sevinçle karşılayan askerler, ne zaman terhis olacaklarını merak ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kara,r birlik komutanlarına ulaştı. Ancak, yaklaşık 130 bin askerin terhis işlemlerinin bugün içinde bitmesi beklenmiyor. Bu yüzden erken terhis bekleyen askerler, cuma günü kışlalarından çıkacak.

 

ASKERLİK 6 AYA İNDİ
Kanuna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her erkek için askerlik çağı, nüfus kayıtlarına göre 20 yaşına girilen yılda 1 Ocak’tan başlayıp, 41 yaşına girilen yılda 1 Ocak’ta sona erecek.

 

Buna göre hizmet süresi; erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Ayrıca askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek.

 

BEDELLİ KALICI HALE GELDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyacı dikkate alınarak Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıda yükümlü, 240 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak bedel miktarını peşin ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak.

Askerler terhis için saat sayıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. gelsinlerde görsünler askerlik gbisi varmıı hayatınn zorlukları askerden sonra baslıyorrr

    Cevapla
  2. Ben olsam 6 ay daha uzatır maaş alırdım. Gelince ekmeği aslanın ağzında değil maalesef midesinde bulacaklar. Ortalık resmen işsiz kaynıyor. Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun.

    Cevapla
  3. Ordu-Millet kavramı bitiriliyor. Ergenekon ve balyoz kumpaslarının orduya verdiği zarar bu yasanın yanında hiç kalır. Askeri okulların kapatılması , ordunun yarısının terhisi ; yırtıp attığımız serv antlaşmasını bir okuyun ne farkı var?

    Cevapla
  4. hadi bakalım bilecik esnafı sevin bu habere :D zaten esnaf bitik asker işide bitti kiralarda 5 10 bin tmm dır artık hayırlı işler .. bu millete müstahak

    Cevapla
Bizi Takip Edin