ATATÜRK’ÜN BİLECİK’İ ZİYARETLERİ VE “BİLECİK MÜLAKATI”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’e ilk ziyaretleri, bundan 97 yıl önce 5 Aralık 1920’de gerçekleşmiştir.

Milli Mücadele döneminin önemli kırılma noktalarından biri olan ve tarihe “Bilecik Mülakatı” olarak geçen 5 Aralık 1920 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Hükümetinin temsilcileriyle Bilecik İstasyon Binasında bir araya gelmiştir.

 

Bilecik Mülakatından olumlu ve somut bir sonuç alınamamış, ancak İstanbul Hükümetinin bir ortak noktada buluşabilmek maksadıyla yetkililerini Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmeye göndermesi, Ankara Hükümetini resmi olarak tanıdığını göstermektedir.

 

Her zaman devletine ve milletine bağlı olan Bilecik halkı, Mustafa Kemal’in bağımsızlık fikrine ve milletimizin kurtuluşu için başlatılan milli mücadeleye büyük destek vermiştir.

 

Bu anlamda, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna ait temellerin atıldığı bu topraklarda görev yapmanın onuru, vatan sevgisi ve milli birlik inancıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilimize teşriflerinin 97. yıldönümünü kutluyorum. Bu güzel vatanın bizlere emanet edilmesinde büyük kahramanlıklar gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularımla anıyorum.

Tahir BÜYÜKAKIN

Vali

ATATÜRK’ÜN BİLECİK’İ ZİYARETLERİ VE “BİLECİK MÜLAKATI”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin