Bağışlanan organları diğer hastalara umut olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te hayatını kaybeden bir hastanın organları, başka hastalara nakledilmek üzere Bursa’ya gönderildi.

Bilecik’te bir süredir yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren ve hayatını kaybeden vatandaşın organları, ailesinin onayıyla bağışlandı.

Özellikle karaciğer ve böbrek bekleyen hastalara umut olan hastanın yakınları örnek bir davranış sergileyerek, hayatını kaybeden yakınlarının organlarının bağışlanmasına müsaade ederek başka insanlara umut oldular.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, organlarını bağışlayarak başka insanlara umut olan hastanın ailesine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür edilirken, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ”

Bilecik Devlet Hastanesi’ne yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan hastamız, 6 günlük yoğun bakım mücadelesini kaybetmiş ve 22.09.2020 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmiştir.

“5 SAAT SÜREN OPERASYONUN SONUNDA..”

Bilecik Devlet Hastanesi Organ nakil koordinatörlüğünün hastanın ailesi ile görüşmesi sonrasında ailenin olumlu yanıt vermesinin ardından, Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Bursa ve Düzce illerinden gelen uzman transplantasyon ekiplerince yaklaşık 5 saat süren operasyon sonucu hastadan alınan karaciğer ve böbrekler organ nakli bekleyen hastalar için Bursa iline gönderildi.

Bağışlanan organları diğer hastalara umut olacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin