baraj 2 bin 270 dekar zirai araziyi suluyacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSİ Bilecik’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Bilecik’te son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’DSİ olarak Bilecik’te son 14 yılda 7 baraj inşa ettiklerini belirterek, bununla birlikte 85.640 dekar araziyi sulamaya açtık. Sulamaya açılan arazilerden çiftçilerimize yıllık 34 milyon TL zirai gelir artışı sağladık ve 21 adet derenin ıslahını tamamladık. ’dedi.

 

 

Genel Müdür Acu;’’ Bu kapsamda Bilecik merkez Bayırköy sınırları içerisinde yapımı devam eden Bayırköy Barajında çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, Bayırköy Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 2. 270 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacaktır. ’dedi.

Acu;’’ Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Bayırköy Barajının yüksekliğinin 32 metre olacağını belirterek, Bayırköy Barajında Kondüvi, batardo, enjeksiyon ve dolusavak imalatları tamamlanmış olup gövde kil, filtre ve kaya dolgu imalat çalışmaları ise aralıksız devam etmektedir. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile toplam 2 milyon 882 bin 900 TL net gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

 

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

baraj 2 bin 270 dekar zirai araziyi suluyacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 27 Eylül 2017, 12:31

    Yukarı çaylı barajı noldu müdürüm ses çıkmıyo

    Cevapla
Bizi Takip Edin