Başkan Aydeniz: “Plakada yeni dönem başlıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şoförler Odası Başkanı Selman Aydeniz, 2024 yılında plakalarla ilgili yeni dönemdeki uygulama hakkında bilgi verdi.

Artık sahte plakanın daha kolay önüne geçileceğini belirten Aydeniz, ”Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Tarafından Üretilen ve Şoförler Odaları Tarafından Basılan Plakaların 1 Ocak 2024’ten İtibaren Karekod Seri Numarasına Sahip Şekilde İşlem Göreceğini ve Basım Belgesi Kimlik Kartı Olmadan İşlem Yapılmayacak.

Bu uygulama sahte plaka kullanımını büyük oranda engelleyecek. Artık her plaka, üretildiği tarih, seri numarası ve üretim yeri gibi bilgilerle elektronik ortamda kaydedilecek. Bu bilgiler, yetkililere otomatik olarak sunulacak, böylece plaka takibi ve kontrolü çok daha kolay hale gelecek. 2024 yılında yollarda göreceğiniz bu yeni plakalar, trafikteki araçların daha kolay takip edilmesini sağlayacak ve sahte plaka kullanımını önemli ölçüde azaltacak.

Bu yenilik, trafik güvenliğine de önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor. 1 ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni uygulama, yeni satılan veya devredilen araçlar için tescil işlemi sonrası çıkarılacak motorlu taşıt plakalarının karekodlu hale getirilmesini içeriyor. Sahte plakalara son! TÜV istasyonlarında ağır kusurlu olarak tespit edilen plakalara, emniyet müdürlüğünden alınan plaka basım talep belgelerine ve noterden alınan plaka basım belgeleri ile basım yapılacaktır.

Plaka basım belgesi ve kimlik kartı olmayan vatandaşlara plaka basımı kesinlikle yapılmayacaktır. Ayrıca plakası hasarlı olan ya da karekodlu plaka almak isteyen vatandaşlar da eski plakalarını notere teslim ederek yeni karekodlu plaka basım belgesini noterler tarafından alabilecek şoförler odaları basımını gerçekleştirecektir. ” ifadelerini kullandı.

Başkan Aydeniz: “Plakada yeni dönem başlıyor”
Masal Organizasyon