Başkan Hüseyin Korkman’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük bir zaferi gerçekleştiren Türk milletinin çocukları olmak,  en büyük ve en haklı gurur kaynağıdır. Çanakkale Deniz Zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur.

Türk milleti, bu var olma mücadelesinde dişiyle tırnağıyla canıyla ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığını, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir. Bizlere eşsiz bir mirasın ön hazırlığı olan Çanakkale Zaferi; emperyalist güçlerin ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım emellerini bozguna uğratan büyük bir destandır. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş ulusumuz, 18 Mart 1915 Çanakkale’sinde Anadolu’nun her köşesinden gelen yürekleri bağımsızlık ateşi, yüce vatan sevgisi ile dolu bir çoğu çocuk yaşta vatan evlatları, Ulu önderimiz Mustafa Kemal’ in üstün komutasında, tüm imkansızlıklara rağmen eşi benzeri olmayan bir destan yazmışlardır.

18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale Geçilmez‘ diye yazılan bu başarı, ‘ulus‘ olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Çanakkale; Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelidir. Dünyada hiçbir milletin, bir daha sahip olamayacağı bir onur’dur.

18 Mart’ı, Sakarya’yı Dumlupınar’ı, 30 Ağustos’u ve 9 Eylül’ü unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki Çanakkale’yi anlamayan Kurtuluş Savaşımızı, Kurtuluş Savaşımızı anlamayan Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetimizi anlamayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü anlayamaz. Tarihini bilmeyen ulusların geleceği de olmaz.

Tüm halkımızın bu onurlu ve gururlu gününü kutlarken, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Hüseyin Korkman

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı

Başkan Hüseyin Korkman’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir