Başkan Korkman: “35 milyar liralık hesap hatası!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, 27 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilecik’te yaptığı konuşmasını değerlendirdi.


Korkman, yaptığı açıklamasında, “35 milyar liralık bir hesap hatası var, Bu kadar gerçeklikten kopmuş açıklama bu kadar aldatmaca bir açıklama hiç kimsenin dikkatine girmedi. ” dedi.

Memleket partisi’nin yanlışlık ve hesap hatalarını gözler önüne çıkartacağını vurgulayan Başkan Korkman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilecik’e teşrif etti. İktidarın tün gücünü kullandı. Halkımız ve esnafımız ne kadar sıkıntı çektiğini herkes gördü. Binlerce polis yığıldı. Bunların değerlendirmesini bu şahşağlı bu gösterişli bir miting yaptı açılışlar yaptı devletin bütün gücünü olanaklarını kullandı. Bu tabi ki Bilecik’in ve yurttaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Ancak burada çok önemli bir konu var herkesin gözünden kaçtı. Bekliyorum acaba birileri bunu görür de açıklama yapar mı diye ancak bugüne kadar böyle bir değerlendirme yapılmadı. Yazılı belgeli bir açıklaması var. Açıklamanın aynısını sizlere okuyorum.

Tüm bu hamleler sayesinde madencilik sektörümüzün yurt içi hasılaya katkısı son 14 yılda 11 milyar lirada, 93 milyar liraya çıkardık. diyerek bir açıklama yaptı.

Son 14 yıla gittiğimizde yani 2009 yılından bugüne kadar ki rakamları karşılaştırmamız gerekiyor. 11 milyar lira dolar kuruna çevirdiğimizde 6 milyar 775 milyon 902 bin 427 dolar yapıyor. Bugüne geldiğimizde yani açıklama yaptığı güne geldiğimizde 27 Ocak 2023 günü merkez bankası efektif satış hesap ettiğimizde 93 milyar lira bugün 4 milyar 434 milyon 393 bin 785 dolar yapıyor. Arttırmayı bırakın arada 1 milyar 841 milyon 508 bin 641 dolarlık bir fark var. Bugün Türk lirasına çevirdiğimizde 34 milyar 707 milyon 465 bin 812 lira yapıyor. Yani 34 milyarın üzerinde yaklaşık 35 milyar liralık bir hesap hatası bırakın arttırmayı eksik işleme 35 milyar büyük bir rakamdır. Bu kadar gerçeklikten kopmuş açıklama bu kadar aldatmaca bir açıklama hiç kimsenin dikkatine girmedi. Ama Memleket partisi olarak biz tüm bu yanlışlıkları hesap hatalarını gözler önüne çıkartacağız.

Başkan Korkman: “35 milyar liralık hesap hatası!”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin