Başkan Korkman: “Okulları ahır yaptınız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, 2000’li yıllarda yapılan İnhisar İlçesi’ne bağlı Tarpak köyündeki İlköğretim Okulu’nun içine koyulan saman balyalarına tepki gösterdi.

Bilecik’e bağlı İnhisar İlçesi’nde 2000’li yıllarda yapılan ve 2019 yılında depreme dayanıksız raporu verilen ve ardından yıkılmaya başlanan ‘Okullar Hayat Olsun’ Proje okulu binasını yerinde inceleyen Başkan Korkman, “Berbat edilen, yok edilen harcanan savrulan bütün değerler yok edilmiş vaziyette” derken, atıl halde bulunan ilçeye bağlı Tarpak İlköğretim Okulu’nun da ahır yapıldığını aktardı.

“OKULLARI YOK ETTİNİZ, KENDİNİZE GELİN”

İnhisar ve Tarpak’taki atıl haldeki okul binalarında incelemelerde bulunan ve İnhisar İlçesi’ndeki okul binasının yıkılmaya başlandığını aktaran Başkan Korlman, ilçeye bağlı Tarpak İlköğretim Okulu’nda içler acısı duruma tepki göstererek şu ifadelere yer verdi:

Değerli Bilecik halkı, Söğüt Halkı, Tarpak halkı; az önce İnhisar’da bir açıklamada bulunduk, berbat edilen, yok edilen harcanan savrulan bütün değerler yok edilmiş vaziyette açıklamasını yaptık. Şimdi de Tarpak’a geldik. Orada söylemiştim, ‘Tarpak’ta ve Samrı’da aynı derecede yapılmış bir okul var’ dedim. Şimdi Tarpak’tayız. Muktedirler, iktidar olanlar, ‘Camilere ahır yaptı’ diyenler sizlerde okulları ahır yaptınız. İşte burada yazılı, çizili, görüntülü, belgeli. Siz okulları ahır yaptınız. İlim, irfan, bilim bunlardan uzaklaştınız. Okulları yok ettiniz. Kendinize gelin. Hayvanlara vermek için ahır olarak kullanıyorlar, samanlık olarak kullanıyorlar. Nasıl, ‘Camileri ahır yaptı’ diyorlar, o zamanı bilmiyorlar. Tarihi bilmedikleri için silah saklıyorlardı, burada silah yok . Burada; ilimin, bilimin yok edilişi var.

Korkman, diğer yandan da aynı yıllarda bölgede inşasına başlanan fakat tamamalanmadan atıl halde bırakılan kapalı yüzme havuzunun bulunduğu bölgede de incelemelerde bulundu.

Başkan Korkman: “Okulları ahır yaptınız”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 90lı yıllarda yapılmış ve zamanla öğrenci azlığı sebebi ile kullanılmayan bina diye biliyorum.

    Cevapla
  2. Yahu Allah aşkına tarpakta en genç insan 60 yaşında insan bile yok bırak öğrenciyi İnhisar 5 km uzaklıkta o bina eski ve amaca hizmet etmiyor inhisardaki okulda doğru dürüst öğrenci yok inhisarin varlığından bile haberi olmayanlar bı oy uğruna saçma sapan işlerle ugrasmasinlar orada okulu çekeceğine sağına soluna devlet 60-70 milyonluk sulama hizmeti yapmış onu göster boş işlerle olmaz

    Cevapla
Bizi Takip Edin