Başkan Metin Yaşar İl Yönetiminde İnce’yi Destekleyenler İçin Ne Dedi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Hareketi adı altında Türkiye’yi dolaşan ve geçtiğimiz gün Parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce, CHP’den görüştüğüm isimler var, geleceklerine inanıyorum demiş ve Cumhurbaşkanlığına tekrar aday olmak istediğini de açıklamasına eklemişti. Bunun üzerine Bilecik kamuoyunda da Muharrem İnce’nin Bilecik’te görüştüğü isimlerin olup olmadığı merak konusu oldu.

Bunun üzerine Haber228 ekibi CHP İl Başkanı Metin Yaşar’a mikrafon uzattı. Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Yaşar, “Bu tür düşüncesi olan arkadaşlarımız Muharrem Bey partiyi kurduğunda gerekli hamleyi yaparlar istifalarını verirler özgürdürler” ifadelerinde bulundu.

Muharrem İnce’nin kendisinin yakın dostu olduğunu ancak kurulacak partinin “millet ittifakına” zarar vereceğini belirten Başkan Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“YAKIN DOSTUM, MESLEKTAŞIM”

Muharrem bey her şeyden önce benim yakın dostum, meslektaşım. Yıllara dayanan bir dostluğumuz, arkadaşlığımız var. Ben geçen dönem CHP İl Başkanı olarak kendisine kurultayda imza vermemin temel nedeni benim şahsi bireysel düşüncem değildi, Muharrem İnce olan dostluğumdan da kaynaklanmıyordu. O zaman bir milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı.

“CHP’DE DEĞİŞİM RÜZGARI ESİYORDU”

Bu seçimde CHP çok önemli hamleler yaptı. İYİ Partinin seçime girmesini sağladı, Cumhurbaşkanlığı adaylığında kendisine kurultayda karşı gelen bir arkadaşı muharrem inceyi Cumhurbaşkanı adayı gösterdi ve beklentiler toplumda çok artmıştı. Seçim sonuçları da pek arzu edilen düzeyde olmadığı için bütün partililer ve kamuoyunda CHP’de bir değişim rüzgarı esiyordu.

“KURULTAY İÇİN OY VERDİM”

Bu değişimin öncülüğünde o zamanlar Muharrem İnce ile olacağı düşüncesi kamuoyunda hepimizin bildiği gibi yaygındı. Yani ben Bilecik’te siyaset yapıyorum ama kamuoyunun da bu konuda değerlendirmesini göz ardı edemezdim. Ve herkes muharrem bey gelen başkan olsun, partide bir değişim olsun talebi yüksek sesle seslendirildiği için bende orada bu değişimin öncülüğünü yapan Muharrem İnce’ye oyumu verdim kurultay için.

“DOĞRU VE SAĞLIKLI BULMUYORUM”

Ama geldiğimiz bu noktada Muharrem beyin bu koşullarda millet ittifakının en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde parti kurmasını doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Benim geçmişte Muharrem Bey’e oy vermiş olmam bugün kuracağı partiyi onaylıyorum anlamına kesinlikle gelmez. Ve ben şuanda CHP’den bir tek ferdin ayrılarak parti kurmasına hiçbir şekilde rıza göstermem.

“GEREKLİ HAMLEYİ YAPARLAR: İSTİFALARINI VERİRLER”

Son olarak, “Yönetim kurulunuzda Muharrem İnce’yi destekleyen üyelerin olduğu da biliniyor. Parti açılması durumunda tutumunuz nasıl olacak” sorusuna ise Başkan Yaşar, “CHP kendi iç bünyesinde demokrasiyi üst düzeyde uygulayan siyasi partilerden birisidir. Bu tür düşüncesi olan arkadaşlarımız Muharrem Bey partiyi kurduğunda gerekli hamleyi yaparlar istifalarını verirler özgürdürler” cevabını verdi.

Başkan Metin Yaşar İl Yönetiminde İnce’yi Destekleyenler İçin Ne Dedi?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Chp teşkilatlarında meydana gelen taciz ve tecavüzleri sağlıklı buluyor musunuz başkan? Muharrem ince nin de malum mesajları vardı bir kadına. Chp Istanbul teşkilâtlarındaki taciz ve tecavüzler hakkında bir ifadenizi duyamadık henüz. Yoksa onlar “our boys” olduklari için mi kimsenin sesi çıkmıyor?

    Cevapla
Bizi Takip Edin