BAŞKAN MÜNÜR ŞAHİN, ZALİM PATRONLARIN KARŞISINDA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Koç Grubu patronu Ali Koç’un adaletsiz gelir dağılımıyla ilgili açıklamalarını örnek göstererek işçi ve emekçinin patronlar altında ezilmemesi gerektiğini savundu.
bilecik haberleri
Münür Şahin’in yaptığı açıklama ise şöyle:

“Koç Gurubu patronu Ali Koç’tan samimi özeleştiri tüm işverenlere örnek olsun;

Türkiye’nin en önde gelen grubunun patronu gelir dağılımındaki eşitsizliğin gelecekte yaratacağı tehlikelere işaret ediyor. İşveren lehine gittikçe bozulan gelir dağılımının yarattığı adaletsizliklerin toplumda patlamaya sebep olabileceğini işaret ediyor.

İşyerlerinde sendikalaşmayı destekleyen nadir guruplardan koç grubu Türkiye ortalamasının üzerinde ücret verirken bunu söyleyebiliyor. İş bulamadığı için düşük ücretle çalışmaya ses çıkarmayan çalışanlar patronun bu tavrını asla unutmuyor ve her geçen gün ezilişinin sorumlusu olarak ona bileniyor.

Bu konuya Cumhurbaşkanımız Erdoğan da işaret etmiş ve işverenlerimizi uyarmıştı.Ancak özellikle asgari ücretin 1.300-TL  net olarak belirlenmesiyle birlikte işverenler  bunu bile ödemede devletten ekstre destek bekler tavır sergiliyorlar.

Bunu ilçemizde de ne yazık ki yaşıyoruz.CP AŞ’ de yaşanan gerginlik ve işçi hareketleri bunun sonucu oluştu.Çalışanlara şirketlerine sahip çıkmalarını ve işyerinden ayrılmamalarını tavsiye ederken işvereninde bir an önce ücret zamlarını tekrar gözden geçirmesini istiyoruz.Bu konuda üstümüze düşen her görevi yerine getireceğiz.çalışanlarımız da,CP AŞ de bizim için önemli.

Gelir dağılımında işverenlerin ücretlerde yaratacağı adaletsizlikler gelecekte büyük bir tepki olarak toplumda gerilime ve ekonomide istikrarsızlığa sebep olacak.CP AŞ olayında bakıyoruz kadını,erkeği gencecik insanlar zaten yetersiz olan ücretlerin asgari ücretteki yeni düzenlemeyle artacağını düşünürken bunun olmadığını görünce haklı olarak büyük tepki gösteriyorlar.

Gelir dağılımında çalışanların büyük oranda dar gelirliler olduğu düşünülürse düşük ücret uygulamalarının büyük bir sosyal patlamaya sebep olacağını görüyoruz. Ülkeyi bekleyen en büyük tehlikelerden biri bu durumun ideolojik sendikalaşma ile hükümetimizi ve ekonomimizi güç durumda bırakmak isteyenlere fırsat vereceği.

Ali Koç’u bu cesur açıklamaları için kutluyor, tüm işverenlere örnek olacak bu hareketinden umarım herkes nasibini alır .son sözümüzde halkın içinden çıkan,okuyan sonrada yönetici olup şirketlerde görev alan profesyonellere;”geldiğiniz safları unutarak acımasızca emekçileri ezecek politikalara alet olmayın”.

BAŞKAN MÜNÜR ŞAHİN, ZALİM PATRONLARIN KARŞISINDA
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin