BAŞKAN OCAK: “KURUŞUNA KADAR HESABINI YAPIYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, Belediye çalışmaları ve gerçekleştirecekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikten sonra belediyeye bir disiplin kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Hüseyin Ocak, Haber228’e özel yaptığı açıklamada, belediyenin mevcut borçlarını azaltmaya çalıştıklarını ve hedeflerinin tamamen borçsuz bir belediye olduğunu, Vezirhan Belediyesinin “Borçsuz Vezirhan Belediyesi” itibarını belediye başkanlığı döneminde yeniden kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Ocak, Haber228 muhabirlerine yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ”

Alt yapı çalışmaları Kayabeli’de ve doğal gaz yerleşti. Onunla beraber Vezirhanın merkezinde elektrik hatları yer altına alınıyor. Biz yer hazır bozulmuşken, kazılmışken bunların hepsini bir arada çıkartalım, yerin altında bir tane bile sorun bırakmayalım dedik.  Bizim yaptığımız yağmur kanalları, yeni kanalizasyon hatları, su hatları, yeni logarlar ve yeni mazgal çalışmalarımız var. Şuanda yaptık bitirdik üstünü topluyoruz az bir işimiz kaldı onuda hava şartları müsaade ederse yaklaşık 10 günde bitireceğiz.

“KURUŞUNA KADAR HESABINI YAPIYORUZ”

Bunları yaptıktan sonra tabi üstünü döşeyeceğiz. Belediye olarak kaynaklarımız kısıtlı, her şeyden önce kuruşuna kadar hesabını yaparak, yaptığımız işin de doğru iş olmasını ve paranın doğru yere gitmesini istiyoruz. Yeniden iki gün sonra bozulacak bir yer istemiyoruz. Bahar girişi ile beraber yer altı çalışmaları da zaten bitmiş olacak artık üstünü toplamaya başlayacağız.

“KONUT PROJESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI”

Konut projemiz var bizim. Toplu konut projemizle alakalı Belediye kurulduğundan beri insanlar tarafından talep edilen, siyasetçiler tarafından halka taahhüt edilen bir durum. Biz de bunu taahhüt ettik ve yapmak istiyoruz, gerçekleştireceğiz. Konutla alakalı ön girişimlerimizi, yapılabilirlik noktasındaki alt yapısını hazırlıyoruz. Bankalarla görüşüyoruz nasıl kredilendirebiliriz diye, mütaahhitlerle görüşüyoruz ve hazır hale getirmeye çalışıyoruz.

“SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Alt yapı ve Üst yapı çalışmalarını bitirdikten sonra mali portföyümüzü önümüze koyacağız ilk önce ona göre ihtiyaç olan şeyler neyse onların üzerinden gideceğiz. İyi bir suyumuz yok Sakarya’dan suyumuz geliyor. Maalesef ki çok kötü bir suyumuz var kalite noktasında. Su hedefimiz var, daha güzel ve içilebilir su istiyoruz insanlar için. Çevresel konularda daha yaşanabilir bir Vezirhan olsun, daha temiz havası olsun istiyoruz. Bunlar bizim hedefimiz bunları sırasıyla inşallah gerçekleştireceğiz. Biz Belediye olarak yıllardır ötelenmiş sorunların hepsini halledeceğiz.

“DİSİPLİNE ETTİK: MAAŞLARI VE FATURALARI ÖDÜYORUZ”

Totalde borcumuz azalıyor ama bitmiş değil. Biz disipline ettik ve şuanda sıkıntı olmadan gelen faturaları ödeyebiliyoruz. İşçilerin maaşını ödeyebiliyoruz. Bugün çöp hizmetini sağlayan bir firma var. Bize tüm belediyelerle bu konuda şikayetçiler ama bizden özellikle teşekküre geldiler bizim hiç borcumuz yok oraya. Şehir suyunu Sakarya’dan basıyoruz ve bununda bir maaliyeti var bize, ödüyoruz. Akaryatımızı düzenli ödüyoruz bunlar büyük kalemler. Esnafa hiçbir borcumuz yok ama geçmiş dönemden gelen emekli sandığına borçlar gibi borçlarımız var bu ve bunun gibi kamuya olan borçlarımızı azaltmaya çalışıyoruz.

“HALKIMIZIN CENAZE İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

Cenaze hizmetlerinde biz vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mezar kazımı, nakli, mezarın içerisine konulacak malzemeler, ikramlar ve kefen hizmetlerini ücretsiz bir şekilde belediye olarak veriyoruz, eskiden de yapılan bir uygulamaydı biz üstüne koyarak devam ettiriyoruz.

“HASTALARIMIZI EVİNDEN ALIYORUZ”

Hastalarımızı evinden alıyoruz ve hastaneye görütüyoruz. Tekrar alıp evine teslim ediyoruz bu devam eden bir hizmetimiz.

BAŞKAN OCAK: “KURUŞUNA KADAR HESABINI YAPIYORUZ”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin