Başkan Önal: “Hükümet acilen tedbir almalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Bilecik İl Başkanı Murat Önal, Türkiye’nin daha fazla mülteciyi kaldıracak gücünün olmadığını söyledi.

Son günlerde yaşanan mülteci dalgasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Önal, hükümeti acilen tedbir almaya davet etti.

Hükümetin acil bir eylem planı hazırlamak zorunda olduğunun altını çizen Başkan Önal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Ne mülteci Cenneti Ne de Ülkemizin Daha Fazla Mülteciyi Kaldıracak Gücü Yoktur. Bizler Türk milleti olarak tarih boyunca örf ve adetlerimize bağlı kalan bir toplumuz. Kapımıza gelen Aman dileyen hiç kimseyi geri çevirmemek gibi bir özelliğimiz vardır. Lâkin ülkemizde yaşayan mültecilerin sayısı ve Son dönemlerde ülkemizde yaşanan mülteci sorunları ile ilgili hükümet acil bir eylem planı hazırlamak zorundadır.

Afkanistan’da yaşanan son olaylardan sonra yeni bir göç dalgası kapıda. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’in de söylediği üzere ülkemizin daha fazla mülteciye bakacak gücü yoktur. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik saldırılar kabul edilemez.

Ülkesini terkedip sığınmacı olarak gelenlerin Kadın,çocuk ve yaşlılardan ziyade büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğuda dikkatimizide çekmektedir. Konuyu BM mülteciler komisyonu ile görüşüp sonuca ulaştırmamız gerekir
Mültecileri ülkemize aldığımız an sorumluluğun Türkiye Cumhuriyetinde olduğunu da belirtmek isterim
Konu ile ilgili hükümeti Acilen tedbir almaya davet ediyorum.

Başkan Önal: “Hükümet acilen tedbir almalı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir