Başkan Şahin: “Bize Göre Uygunsuz Değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz gün Pelitözü Gölpark’ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pelitözü Gölpark’ta geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşen yel değirmeni olarak bilinen seyir terasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, gazetecilerin sordukları soruları yanıtladı.

Haber228 sahibi Ali Osman Çelikal’ın sorduğu; “Bilecik Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında yel değirmeninin tahsisine aykırı şekilde yüzen ada ve mevcut kısımla alakalı uygunsuz bir şekilde ihale edildiği belirtilmiş. Peki bu ihale şartnamesini bizimle paylaşır mısınız? akabinde İl Özel İdaresi ile inşaatın genişletilmesiyle ilgili görüşme ve izin süreci yaşandı mı? İhale şartnamesine aykırı yapılaşma oldu mu?” sorusunu yanıtlayan Başkan Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“BİZE GÖRE UYGUNSUZ DEĞİL”

Sayın Valim hukuki olarak sunmuş biz bunu Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine bırakıyoruz. Kim haklıysa orada ona göre çıkarız. Bize göre uygunsuz değil. Burada sadece yeni bir tesis yapacaksam o zaman il özel idaresine gidiyorum karşılıklı onaylıyorsak o binayı yapabiliyoruz bunun dışında burada var olan ve protokolde adı geçen her yerin bakım, onarım, güçlendirme ve düzenlemesi bize aittir. Bu çerçevede bahsi geçen yerin seyir terası niteliği var can güvenliği açısından ahşaplar çürümüş kullanılmamaktan bunları dedik güçlendirelim öncelikle ve çelik güçlendirmesini yaptık.

“BEN SORUMLUYUM..”

Genişletme keyfi bir genişletme değildir bir seyir terası olabilecek düzeyde balkon kısmını genişlettik ve seyir terası sıfatı verip kullanılabilir hale getirmek için. Buradaki bütün yapıların güçlendirme, bakım ve onarımının hem yetkilisi hemde sorumlusuyum. Oraya bir kişi çıktığında, ahşap yel değirmeninde seyrederken aşağı düştüğünde ben sorumluyum.

“KİRALAYAN İŞLETMECİLERE DE SÖYLEDİM..”

Kiralayan işletmecilere de söyledim burayı çelikle güçlendiremez iseniz ben oraya adam çıkartmam dedim. Ben yeni bir bina mı yapıyorum, var olan bir binayı güçlendirip kullanılabilir hale getiriyorum. Zaten kullanılmaz bir sürü yapı yapmışsınız birde buradaki yel değirmeniyle uğraşmayın.

Başkan Şahin: “Bize Göre Uygunsuz Değil”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Doğru söylüyorsun genişletme amacınız ne peki dune kadar boş bir bina deyip bugün sahip çıkılması yoksa burada alkol satışına izin verilebilecek iki mekandan birimi burası şimdi siz parada aldınız hani ruhsat istedik gidin şurayı ödeyin falan dediğiniz gibi olmayınca adama parayida veremiyceksiniz galiba vah beni vah

    Cevapla
Bizi Takip Edin