Başkan Şahin: “Otoparkı tarihi binayı araçların egzoz dumanından korumak için yaptık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından ‘’Tarihimize Saygı’’ düşüncesi doğrultusunda tarihi belediye binası önünde gerçekleştirilen çalışma sonucu hazırlanan otopark, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kapsamlı düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile hazırlanan otoparkın açılışı gerçekleştirildi.

SAYGI İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Belediye Başkanı Semih Şahin, programda yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen çalışmanın sadece bir otopark açılışı olmadığı ve tarihi bina ile tarihimize saygının bir gereği olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanlığı ve İl Müze Müdürlüğü işbirliğinde mevcut belediye binası yanındaki atıl alanda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın otopark ihtiyacını giderdiklerini kaydeden Başkan Şahin, şunları söyledi:
‘’Elbette ki vatandaşlarımızın faydasına olan her türlü çalışmanın açılışı olabilir. Ancak bizler burada sadece bir otoparkın açılışını yapmıyoruz. Tarihimize saygının bir gereği olarak belediye binasının daha uzun ömürlü olması ve korunması için gerçekleştirdiğimiz bir çalışmanın açılışını yapıyoruz. Bilecik Belediyesi olarak, göreve geldiğimizde böyle tarihi bir binanın çok daha iyi korunması gerektiğini düşünerek, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne projemizi sunduk ve onayını aldığımız proje doğrultusunda burada bir düzenlemede bulunduk. Böylece hem belediyemize gelen vatandaşlarımızın otopark ihtiyacını karşıladık hem de tarihi belediye binasının daha çok korunmasını sağladık’’ Dedi.

GAZLAR TARİHİ BİNALARA ZARAR VERMEKTEDİR

Araç gazlarından çıkan egzoz gazlarının tarihi binalara zarar verdiğini ve böylesine tarihi bir yapınıp çevresinde araç olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Şahin, ‘’Daha önce de birçok restorasyon çalışmasında yer aldığım için bu tür binaların daha çok korunması gerektiği ve araç egzozlarından çıkan gazın bina cephelerine zarar verdiğini biliyorum. Bundan dolayı gerçekleştirdiğimiz bu proje ile buradaki atıl alanları halkımızın hizmetine sunduk.’’ Dedi.

TÜZÜN’DEN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Milletvekili Yaşar Tüzün ise konuşmasında tarihe saygı düşüncesiyle gerçekleştirilen çalışmanın önemine değinerek, projenin gerçekleştirilmesinde emeği olan Belediye Başkan Semih Şahin, belediye meclisi üyeleri ve çalışanlara teşekkür etti.

ÇOK ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜM BİR ESER

Gerçekleştirilen açılışın sadece bir otopark açılışı olmadığına dikkat çeken Milletvekili Tüzün, şunları söyledi: ‘’Bugün bu hizmet binasının aslında tam da sosyal demokrat belediyeciliğin temsilcisi konumunda olan Millet İttifakını kazanmasından daha önce bu anlayışı ortaya koyan 1999 yılındaki Cumhuriyet Halk Partili belediye döneminde tahsis edilen ve restorasyon ile proje aşamasında başka siyasi iktidara nasip olan bir hizmet binasının açılışı anlamına da geliyor. Böylesine tarihi ve kültürel bir özelliği olan ve 120 yaşında olan bir binanın önümüzdeki kuşaklara da aktarılması anlamında çok önemli gördüğüm bu eser dolayısıyla Belediye Başkanımız Semih Şahin ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bugünkü bu toplantı sadece bu otopark açılışı anlamında değildir. Bu otoparkın açılışı aynı zamanda bu tarihi binanın da korunması ve kollanması anlamını taşımaktadır. Onun için bu çalışmada emeği geçenlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından otoparkın açılışı gerçekleştirilirken, açılış programına Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Berna Pamukçu, İyi Parti İl Başkanı Halil Şahin, İlçe Başkanı Serdar Demirkapı ve partililer, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri, ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Şahin: “Otoparkı tarihi binayı araçların egzoz dumanından korumak için yaptık”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. Birde geçmiş dönem belediye başkanına teşekkür etseydiniz ya bu binayı buraya ak parti kazandırmıştır ve yapmıştır

    Cevapla
  2. 18 Ağustos 2020, 14:34

    Siz anca Ak Partinin yaptığı eserlerin açılışını yaparsınız ve biz yaptık dersiniz

    Cevapla
  3. .:):):)

    Cevapla
  4. Çok büyük, DEV!?? hizmet. Dalga geçer gibi ya. Fırıldakoğlunuda çağıraydınız açılışa. Neyse; Yan tara çeşme yaparsınız kurma takmaya gelir.

    Cevapla
  5. Yaptırdığınız oto parkın bir köşesine çeşme yaptırısınız.Açılışınıda lideriniz bay Kemal,e yaptırısınız.)) ) )

    Cevapla
Bizi Takip Edin