Başkan Şahin; “savcılığa suç duyurusunda bulunduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, kent merkezinde çöp toplayan firmanın hizmet vermeyi durdurduğu söyleyerek, “Bu tarihten itibaren bu hizmeti Belediyemiz olarak vermeye başladığımızı Bilecik halkına duyururuz” dedi.

“Halkın sağlığı tehlikeye atmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduk”

Başkan Şahin; “Toplama ve yetki sorumluluğunda olan Belediyeler Birliği Bilecik Merkezde görevini yapmamıştır. Bizler öncelikle bu konuyla ilgili savcılığa halkın sağlığı tehlikeye atmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

“Silah olarak kullanıyor”

Bunun tamamen siyasi bir rant olduğunu düşünüyoruz diye Başkan Şahin; AK Parti’nin ele geçirdiği Belediyeler Birliğini silah olarak kullanıyor fakat ne Bilecik halkı nede biz böyle bir şeye pes etmeyiz dedi.

Başkan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve ilgili birim müdürü ile birlikte belediye encümen toplantı salonunda bir basın açıklaması yaptı. Şahin, yılbaşından itibaren Bilecik Belediyesine toplamda 2 milyon 116 TL’lik 5 adet fatura kesen bu firmanın tüm hakkedişlerinin 2 milyon 2 bin TL’sinin ödemesinin yapıldığını belirtti. Arada 114 binlik tutarındaki farkın 79 bin TL’si belediye hizmet alanı dışında işlem yapıldığı tespit edildiğinden kendilerine mahsup edildiğini anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda referans firması belediyemizden alacaklı olduğu 35 bin TL’yi öne sürerek çöp toplama işlemini durdurduğundan, halkımızın mağdur olmaması için Bilecik Belediyesi olarak çöp toplama hizmetini kendi ekiplerimiz ile yapıyoruz. Halkımızı, çöp toplama işlemini yasadışı yaptığımızı söyleyerek şahsım ve belediyemiz şahsında Bilecik’e saldıranların karşısında durmaya çağırıyoruz. Halkımız arkamızda olduğu sürece her sorunu aşarız. Güzelliği bozmaya çalışanlara inat her şey çok daha güzel olacak diyecek ve çok ama çok daha güzelini yapacağız”

“Çöp toplama hizmeti sorununun arka planında ne var?”

Başkan Şahin açıklamasının devamında, “Daha önce, Bilecik’te çöp toplama hizmeti, Bilecik Belediyeler Birliği kararı ile BİOSUN Bilecik Entegre Katı Atık Tesisi tarafından veriliyordu. Katı atıkların geri dönüştürülme işlemini kendi tesislerinde gerçekleştiren BİOSUN, çöp toplama işlemini taşeron firma olarak referans firmasına yaptırıyordu. Bilecik Belediyeler Birliği yapılan hizmetten hoşnut olmadığını bildirerek, BİOSUN ile olan ilişiğini sözleşmenin bitmesini beklemeden kesti ve çöp alımı hizmeti için referans firmasıyla anlaştı. Seçilen yeni firma BİOSUN’un taşeronu olarak çöp toplama işini yapan, Belediyeler Birliği’nin hizmetini eksik bulduğu referans firmasıydı. Yani söz konusu iş, hizmetinden memnun olunmayan firmaya tekrar verilmişti. Bilecik Belediyesi olarak, bu noktada ildeki tüm belediyeler gibi, çöp toplama hizmetini Bilecik Belediyeler Birliği’nin yetkilendirdiği referans firmasından almaya başladık” dedi.

“Firmanın belediyemiz ile doğrudan bir sözleşmesi yoktur”

Başkan Şahin, hali hazırda Bilecik Belediyesinin referans firması ile bir sözleşmesinin olmadığını anlatarak, “Ne firma ne birlik tarafından Belediyeler Birliği ile yapılan sözleşmenin bir kopyası bile belediyemize iletilmemiştir. Uyarı ve taleplerimize rağmen 2021’in başından beri süren bu durum yüzünden firma denetlenemez ve hizmet kalitesi ölçülemez durumdadır. Durum bu adaletsizlikle ilerlerken son kesilen 500 bin TL’lik faturayı işleme almadık. Bunun yerine bu faturayı Belediyeler Birliğine kesmelerini, sözleşmenin asıl sahibi ve muhatabı olan Bilecik Belediyeler Birliği’nin gerekli denetimleri yapıp, söz konusu hak edişin hak edilip edilmediğinin kontrolünü yaparak Belediyemize rücu etmesi gerektiğini firmaya da birliğe de ilettik” ifadesini kullandı.

“Bu durum belediyenin hizmet kalitesini çekemeyenlerin kumpasıdır”

Son iki yıl içinde, Bilecik halkının belediye hizmetlerinden memnuniyetinin giderek yükseldiğinin ortada olduğunu anlatan Başkan Şahin, “Altyapı problemlerine müdahale edilerek iki yıl içinde sel baskınlarından kurtulan, salgın yönetiminde halkın ihtiyaçlarını hızla karşılayan, parklar, yol ve kaldırım düzenlemeleriyle Bilecik’i giderek modern bir kent görünümüne kavuşturan, her ihtiyaç sahibine ulaşarak yoksullukla mücadele eden Bilecik Belediyesine karşı bir tuzak kurulmaya çalışıldığı aşikâr. Denetleyemediğimiz, hizmetini ölçemediğimiz ve sözleşmesini dahi göremediğimiz bir sistem ile halkın vergilerinden toplanan belediye bütçesinden, her ay istediği faturayı kesip hakedişini talep eden bir firma ile belediye olarak hiçbir zaman çalışmayacağımızı belirtiyor, kararı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” diye konuştu.

Başkan Şahin; “savcılığa suç duyurusunda bulunduk”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. Evettt döndük 90 lı yılların Istanbuluna. Çöp çamur çukur. Su kesintilerine de hazır olun. Bulduğu gibi bırakabilirse başarı saysın semih muhtar demiştim. 30 yıl geriye gidiyoruz chp sayesinde tebrikler…

    Cevapla
  2. Yahu Allah askina icip icip mi cikiyorsunuz napiyorsunuz bi kerede bir seyin sorumlulugunu kabul edin ya

    Cevapla
  3. Semih başkan yinemi AKP liler.

    Cevapla
  4. Başkan geç bunları belediyenin 1.siradaki görevi su 2.si ise çöp işidir.çöpler toplanmiyor ise bu belediyenin dolayısı ile senin suçundur. Biz birlik falan bilemeyiz her yerde Bilecik belediyesi yazısının altinda ismin ve resmin var sahip çıkacaksın beceremiyorsan bırakacaksın. Yıl 2021 olmuş daha çöp işini halledememis bir belediye yakışmıyor

    Cevapla
  5. 19 Haziran 2021, 23:53

    Utanmadan bilbortlara halkin %83.1 belediyenin hizmetlerinden memnun diyorsun 2sene icinde yaptıgı parkla övünen asli görevi olan çöp toplamayı bile beceremeyen bir başkan .hazırları tüketmeye satmaya devam et.adını tarihe beceriksiz bir başkan olarak altın harflerle yazdırırsın.

    Cevapla
  6. Modern şehir mi? Hangi modern şehir ? 2021deyiz parkla falan modern şehir mi olur? Yahu bu şehrin insanı hala birçok ihtiyacı için Eskişehire Bursaya gidiyo. Hangi modern şehir ? Bir tane yeterli büyüklükte AVM si ve sineması olmayan sosyal yaşamı sıfır olan bir yer. Ulaşımı hala minibüslerle sağlanan bir tane halk otobüsü bile olmayan kartlı sistemi olmayan bir yer. İlçesi tramvay projesini planlarken şehir merkezinde hala çöp sorunu yaşanan bir yer.

    Cevapla
    • Ooo, akp’liler yaptigi yorumlar, oyle akp kokuyor ki.. yapici hicbir yorum, elestri hatta bir chpli ozelestiri yapmamis!

      Cevapla
      • 20 Haziran 2021, 19:57

        çöp

        Cevapla
      • Hadi yapici yorum yapalim neden hic kimse ilce belediye baskanina bir sey demiyor da ile diyo dusundun mu
        Ilce suya indirim yaoarken il zam
        İlce yapi yaparken il satıyor
        Ilce calisirken il yatiyor
        Ilce cop toplatip temiz bir ortam sunarken il de sokaklar pislikten gecilmiyor
        Evet yapici yorum bu olabilir cunku ayni partinin iki baskani arasindaki fark bu olsa gerek
        En azindan yapilmasada yapamadik bir aksilik oldu diyebilecek kadar durust ve serefli biri var ilcede

        Cevapla
  7. Semih muhtarım şu akpliler yokmu.kesin çöp kamyonların lastiklerini onlar patlatmıştır.

    Cevapla
  8. ulan akp liler güzel yorum yapın hazmedemiyorsanız kınık sodası iyi gelir çok beklersiniz hahahahahahaha

    Cevapla
    • 14 Temmuz 2021, 17:08

      çöp
      çukur
      çamur
      toz
      sinek
      yandaş
      yalan
      dolan
      hile
      arkasından errzurum kızılay sodası iç

      Cevapla
  9. GERCEK HAK BİR GÜN GELECEK KENDİNİ HAK ZANNEDEN PARNIN UŞAĞIĞI GİDECEK HAK GERCEKTENDE YERİNİ BULACAK SİYASET HİZMETİ KESEMEYECEK

    Cevapla
  10. Belediye Hizmetleri mi ???? Varda biz mi görmüyoruz :))

    Cevapla
    • Yağışlarda yüzdüğünüz göl olmuş caddeleri unuttunuz. Geçici sabote etmek amacı ile oluşan çöp sorununu malzeme ediyorsunuz. Ben parti taraftarı değilim ama siyaset adına yapılan bu ayıptır.

      Cevapla
  11. 14 Temmuz 2021, 17:06

    çöp
    çukur
    çamur
    toz
    sinek
    yandaş
    yalan
    dolan
    hile

    Cevapla
Bizi Takip Edin