Başkan Sever, Rüşvet operasyonuna ilişkin konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Söğüt ilçesinde satışa çıkarılan bazı araziler için rüşvet talep ettiği öne sürülen avukat, tutuklandı.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, ilçede bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 bin metrekarelik sahipsiz arazinin kamulaştırılması amacıyla görevlendirilen Bilecik Muhasebat Müdürlüğünde görevli bulunan ve hazine tescillisi olarak görevlendirilen avukat A.Y’nin belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir’den rüşvet talep ettiğini söyledi.

Söğüt Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmalarının ardından İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, operasyonu sonucu gözaltına alındığını anlatan Sever, ”Araziyi kamulaştırmak için mahkemeye başvurduk. Mahkeme bilirkişi tayin etti. İlçe Malmüdürünü görevlendirmiş ve Malmüdürlüğü tarafından da avukat hazine vekili olarak görevlendirmiş. Kamulaştırma yapılacak alanı Gençlik Merkezi yapmak istedik. Görevlendirilen avukat, belediyemizin avukatı İspir’i, whatsapptan arayarak 600 bin lira talep etmiş. Bunun üzerine avukatımızla birlikte cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

Arazini sahibi olmayan bir yer olduğuna dikkati çeken Başkan Sever, ”Böyle yerlerde kamulaştırma olur. Belediyemiz içinde komisyon var ve biz bu plan çerçevesinde savcılığa başvurduk Gerekli tüm kurumlara yazıları yazdık. Artık bitme aşamasına gelirken bu arkadaş böyle bir talepte bulundu. Biz de hiç süre kaybetmeden durumu aktardı.

Sever, ”Biz rüşvetin ne alanı oluruz ne de vereni oluruz. Bizim kitabımızda ve dinimizde böyle bir şey yok. Burası 4 bin metrekare bir kamu alanı. Devletim memuru devletin memurundan rüşvet istiyor. Şaşırmamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Avukat İspir de bir devlet memuruna yakışanı yaptıklarını vurgulayarak, ”Konuyu anında başkan beye ilettik. Devlet memuruyuz, devlet memuruna yakışan bu olsa gerek.” diye konuştu.

Sever, gözaltına alınan Malmüdürü S.A’nın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını bildirdi.

Başkan Sever, Rüşvet operasyonuna ilişkin konuştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. memleketimiz için teşekkürler

    Cevapla
  2. 18 Şubat 2022, 15:43

    Ülkenin böyle dürüst, namuslu ve vatansever kişilere ihtiyacı var, Av. İspir’i tebrik ediyorum

    Cevapla
Bizi Takip Edin