Başkan Suer: “40 yıl geride kalmış bir ilçe görünümü vardı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Arena Programına katılan Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, görevi devraldıktan sonra Belediyede ölçekli olarak hatırı sayılır rakamlara ulaştıklarını söyledi.

Programda Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Suer, şu ifadelere yer verdi:

Gerçekten Belediye Başkanlığı zor bir iş. Hakkını vererek yaparsanız çok daha zor. Ben hassas birisiyim. Kendim daha öncesi çalışmış olduğum özel sektörde de oralarda bir işçi gibi değil de bir patron gibi çalışmaya gayret ettim. Yani aldığım paranın hakkını vererek yapmaya çalıştım. Burada da aynısı yapmaya çalışıyorum. Bizi yoran en büyük problem, borç gerçekten bizi çok yoruyor. Bir taraftan bu borcu ödemeniz gerekiyor, bir taraftan diğer masraflarınızı karşılayacaksınız, diğer taraftan da yatırım yapacaksınız. Bu çok zor. Diğer taraftan da aynı zamanda da borçlanma ihtiyacı da doğuyor. Borçlanmadan bir şeyde yapılmaz. Fakat ben borçlanamıyorum. Bu çok önümüzde olan bir şey. Gittiğimiz her yerde maalesef bu yüzden kapılar kapanıyor.

GELİRKEN BU BORCU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Biz bunu biliyorduk, dikensiz bir gül bahçesi beklemiyorduk. Ama bu kadar beklemiyorduk. Buradaki asıl problem borcumuzda çok, yapılacak işimizde çok. Evet bir yerde borç olur ama eksikleri de tamamlarsınız, bizim eksiğimizde çok. Enerjimi çok düşürmemeye çalışıyorum.

“VEDAT KAZICI ABİME..”

Çünkü, ben kendimi Gölpazarı’nın umudu ve geleceği olarak görüyorum. Gölpazarılılar bana inandılar, güvendiler. Bizim için hu zor bir seçimdi. Buradan Vedat Kazıcı abime selamlarımı gönderiyorum.Şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

“YAPILACAK ÇOK FAZLA İŞ VAR AMA..”

Yapılacak çok fazla iş var,ama imkanlarımız belli. Mutlaka bir beklenti olacak ama nispeten biz zor bir döneme denk geldik .Devletin tasarruf tedbirlerinin olduğu, dünyada ekonominin daraldığı dönemde ister istemez Türkiye’de etkileniyor. Sonuçta ihracatımızın büyük bir kısmı Avrupa’ya. Şimdi oralarda da ekonomik bir sıkıntı varsa ister istemez bize de yansıyor.

“İLÇE HALKINI YORMUŞ..”

Başkan Suer, açıklamalarının devamında “Göreve gelmeden önce Gölpazarı’nın en önemli önceliği size göre neydi?” sorusuyla ilgili ise şu ifadelere yer verdi:

Ben başkan olmadan önce Gölpazarı’nda çok acayip bir toz sarmalı vardı. Kışın çamur, yazın da toz vardı. İlçe’de uzun süren altyapı çalışmaları oldu. Daha sonra da kaldırım çalışmaları falan, ilçe halkını yormuş. Ben hep şunu dedim, bir kere bu ilçeyi tozdan, çamurdan. Pastan kurtarmak lazım. O yüzden ilk yaptığımız iş yol, kilitli parke çalışması ve sıcak asfalt oldu.

“YOL MEDENİYETTİR”

Gerçekten bizim ölçekli bir Belediye’de hatırı sayılır rakamlara ulaştık. Örneğin yol yapıyorsunuz ama burada bir kamulaştırma maliyetiniz var. Aldığınız yerlerin bir çoğu tarla. Böyle bir maliyetle bütçeye ayrı bir yük geliyor. Buna rağmen yapmak zorundasınız çünkü yol medeniyettir. Yol yaptıktan sonra o şehrin kalkındığını ve geliştiğini görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımızdan bunun örneklerini görüyorsunuz.

“40 YIL GERİDE KALMIŞ BİR İLÇE GÖRÜNÜMÜ VARDI”

Bunu söylemekten hoşlanmıyorum ama maalesef 30 yıl, 40 yıl geride kalmış bir ilçe görünümü vardı. O çehrenin değişmesi lazım, insanların gözlerinin içi gülmesi lazım. Bakın Gölpazarı’na biz kapalı yüzme havuzu düşünüyoruz. Stadımız bitti, gençlik merkezimiz olacak, kapalı spor salonumuz olacak.

“O ÇOCUKLARDAN NE FARKI VAR?”

Bunların hepsinin rakamları bile belli. Şu an spor toto ile sözleşmeler yapılacak. Havuzun yapılacağı sözünü aldık. Hep söylüyorum Gölpazarı’nda ki bir çocuğun İstanbul’daki, Üsküdar’daki bir çocuktan ne farkı var? Niye yüzme bilmeden büyüsün?

“14 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK”

Alışveriş merkezi’nin projesi hazır, ciddi anlamda büyük bir proje burası. Keşfi bitti, bu hafta içinde ihaleye çıkacak. Önümüzdeki günlerde EKAP’a girme sürecini başlatıp ihale aşamasına geçeceğiz. Yaklaşık 14 Milyon lira civarında bir rakam. Haftanın bir günü değil, bu proje haftanın yedi kullanacağımız bir proje.

“GÖLPAZARINA MÜJDEYİ VEREYİM”

Altta kapalı otoparkı var, dükkanlar var. Tam AVM değil, yarı açık yeri olan bir özelliği de var. Tam bir ticaret merkezi olacak. Şu anda dahi dükkanlara ciddi anlamda bir ilgi alaka var. Herkes ne zaman satışa çıkarılacağı soruyor. Mevcut eski pazarı söktük, hafriyatını konuşuyoruz artık. Ben buradan Gölpazarına müjdeyi vereyim, Pazar yerinin yakın zamanda temelini atarız. Mimar arkadaşımızın söylediğine göre de 1.5 yılda da bitecek inşallah.


İLGİLİ HABERLER:

Başkan Suer: “40 yıl geride kalmış bir ilçe görünümü vardı”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin