Bebeğe Battaniye Alırken Dikkat Edilecekler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebekler için yapılan alışverişlerde, bebek battaniyeleri her zaman listenin üst sıralarında yer alıyor. Bebeklerin huzurlu ve keyifli bir uyku deneyimi yaşaması için battaniyelerin uygun kalite standartlarına sahip olması önemlidir. Peki bebeğe battaniye alırken nelere dikkat edilmeli? lalumierebebemaison.com’dan Yönetici Meryem Eda Ünlü, battaniye seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

Bebek battaniyesi nasıl olmalı?

Ünlü, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

Dünyaya ilk adımlarını atan bebekler için satın alınan her ürünün kalitesi, özellikleri bakımından titizlikle incelenmelidir. Zira bebeklerin cilt yapısı, bünyesi çok hassas olmaktadır. Bebek battaniyesi, seçimi en az bebek giyim ürünlerindeki gibi dikkatli yapılması gereken bir parça. Bebek battaniyesi modellerinde, model ve tasarım şirin görünebilir ancak tasarım için en son dikkat edilecek nokta denilebilir. İlk olarak bebek battaniyeleri hafif bir formda olmalıdır. Bebeği sarması gereken battaniyeler, aynı zamanda yumuşak bir formda da olmalı. Bebeklerin ağzının battaniyeye temas etmesinin de çok yaygın bir durum olduğu düşünüldüğünden tahriş etmeyen ve alerji yapmayan modeller daha avantajlıdır.

Sıcak tutarken nefes alan battaniyeler seçilmeli

Bebek battaniyeleri dendiğinde ilk aranan özellik elbette ki ısı özelliklerinin ideal olmasıdır. Bununla birlikte, özellikle yaz aylarında bebek battaniyelerini hava geçirgenliği sunması önemli bir noktadır.. Nefes alan yapıya sahip battaniyeler, bebeği hem ısıtan hem de terletmeyen ürünlerdir. Bebeğin uyku esnasında terlemesi, cildinin rahatsız olması uyku kalitesini olumsuz etkileyecek bir durumdur. Bu nedenle battaniyelerin bebeğin sağlığı için uygun kumaş formuna sahip olması çok önemlidir.

 

Pazen bebek battaniyesi gibi pamuk kumaştan üretilmiş kaliteli battaniyelerin herhangi bir aksesuar içermemesi, bebeklerin güvenliği için dikkat edilmesi gereken diğer bir konudur. Bebek kıyafetlerinde olduğu gibi, battaniyelerinde de bir boncuk ya da farklı bir süs öğesi gibi bebeklerin ağzına götürebileceği bir şey olduğunda anne babaların önemsemesi gerekenler arasındadır.

Çok tercih edilen bebek battaniyesi konseptleri

Pazen battaniye modelleri ile birlikte son dönemde ilgi gören bebek battaniyesi alternatifleri arasında muslin battaniye de yer alıyor. muslin bebek battaniyeleri, binlerce yıldır kullanılan bir kumaş formuna sahiptir. Pürüzsüz yüzeye sahip olan bu battaniyeler ince ve kalın dokuma alternatifleriyle bebekler için en iyi uyku deneyimini sunması bakımından avantaj sunuyor. Nefes alan, terletmeyen, pamuk kumaştan üretilmiş muslin battaniyeler; bebeğinin keyifli bir uyku deneyimi yaşamasını isteyen anne ve babaların ilk tercihidir.

 

Pazen ve muslin battaniyeler, sağlıklı kumaş yapıları ile öne çıkmaları, yıkama işleminden sonra dahi yumuşaklıklarını korumaları ile tercih ediliyor. Sağlam dokulu olmasının yanında, sağlıklı olan bu kumaşlar yüksek emiciliği ile alt değiştirme, elbezi, emzirme örtüsü ya da salya bezi olarak da bebek bakımında tercih ediliyor.

 

Bebeğe Battaniye Alırken Dikkat Edilecekler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin