Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya’dan Açıklama Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısının ilk oturumu çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan meclis toplantısı 8 Şubat perşembe gününe ertelendi.

CHP’li 11 meclis üyesinin tamamın katılmaması nedeniyle salt çoğunluk sağlanamadığı için perşembe gününe ertelenen toplantı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, “Belediye Meclis toplantısına katılım az gözüküyor. Üye tam sayımız 26 ve bugün 12 meclis üyemiz burada olduğundan ‘Belediye Kanunu’nun 22. maddesine ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 10. maddesine göre Belediye Meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve katılanların salt çoğunluğuyla karar verilir’ hükmü yer almaktadır. ‘Meclisin toplanmasında üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde Belediye Başkanı gün ve saatini tespit ederek, en geç 3 gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil eder’ hükmü yer almaktadır. Bu durumda en az 14 üyenin katılımı gerekmektedir. Şu an meclisimizde 12 üyemiz olduğundan salt çoğunluğu sağlayamıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi grubunun katılmaması sebebiyle de maalesef bugünkü toplantımızı ertelemek durumunda kalıyoruz. Bu durumu Bilecik halkının takdirine bırakıyorum. Bu nedenle salt çoğunluk sağlanamadığından ötürü şubat ayı meclis toplantımızı 8 Şubat 2024 Perşembe günü saat 17.30’da Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılmak üzere tatil ediyorum. Katılan meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Diğer yandan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti meclisi üyeleri toplantıya katılmayan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin toplantıya katılmamasının üzüntü verici olduğunu belirterek kınadı.

Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya’dan Açıklama Geldi
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin