Bilecik %54 ile Türkiye’de İkinci Sırada

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Fizibilite Desteği Programı kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ” Gölpazarı Gıda Organize Sanayi İçin Fizibilite Raporu Hazırlanması” projesinin destek görmeye hak kazandığı bildirildi.Vali Bilal Şentürk, yaptığı açıklamada, Bilecik’in ekonomisindeki sanayi payının yüzde 54 ile Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını ve kendi ölçeğinde ciddi bir oran olduğunu belirterek, ilin sanayileşmesi ve ekonominin artırılmasıyla ilgili düşen görevlerin bulunduğunu kaydetti.

Bu anlamda, alt yapının en iyi şekilde hazırlaması gerektiğini belirten Vali Şentürk, ”Yenipazar Hayvancılık İhtisas ve Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için fizibilite çalışması yapılıyor. Bilecik, 25 milyon nüfusun yaşadığı, büyükşehirlerle kuşatılmış bir şehir. Buranın potansiyelinin yüksek olacağı muhakkak. Biz sanayileşirken katma değerleri yüksek olabilecek alanlara ve kendi ilimizin maliyet alanlarına öncelik vermek durumundayız. İki ilçemizin de, hem üretim açısından hem de ticaret potansiyeli konumuyla, bölgeye hitap edecek önemli merkezlerden olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş da Bilecik’in kalkınması, tanıtılması, istihdamın, gelir düzeyinin artırılması ve insanların hayatının kolaylaştırılması yönünde yapılması gerekeni yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerin Bilecik ve ilçeler için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Yoldaş, ”OSB’lerin Gölpazarı ve Yenipazar ilçesine ekonomik ve sosyal anlamda çok şey katacak olup, kurulmalarının iki ilçe adına da son derece önemlidir. Bu kapsam da ilin üretim planlanması ve verimin arttırılması için mutlaka Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerinin kurulması gerekmektedir. Her zaman Bilecik’in gelişmesini, değişmesini, istihdamın artmasını, ekonominin güçlenmesi ön planda tutulmaktadır ve çalışmalar bu doğrultuda gerçekleştirilmektir.

Proje amacının yatırımların doğru yönlendirilmesi, işletmelerin etkin ve verimli şekilde kurulabilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi, sanayinin az gelişmiş bölgelerde yaygınlaştırılması, tarım alanlarının sanayide kullanılmasının disipline edilmesi amaçlarıyla, Gölpazarı ilçesinde Gıda İhtisas OSB kurulmasının planlandığı belirtilen açıklamada, ”Bölgenin tanıtım ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi ve hizmet kapasitesinin arttırılması için kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB’nin, yatırımcı bulması, verimliliği, doluluğu, yatırım yapılabilir yönde bir fizibilite raporu ile güçleneceğinden, aşağıdaki hedefler doğrultusunda bir fizibilite çalışmasının yapılmasıdır.” ifade edildi.

Projede beklenen sonuçların ise şu şekilde açıklandı:

”Gıda OSB’sinin kurulabilir ligine yön verecek fizibilite raporu hazırlanması. Bölgede Gıda İhtisas OSB kurulması için; mevcut durum, alt yapı ön araştırma etüdü, destekler, talepler, vaziyet ve yerleşim planı, sosyo-ekonomik durum, tarıma bağlı sanayileşmenin mevcut durumu ve Gıda İhtisas OSB kurulmasının getirilerinin ortaya konulduğu, bölgenin planlamasında kullanılacak verilerin elde edilmesi, verilecek rapor sonrasında, yatırımcı işletmelerin bölgede yatırım yapma isteklerin artması. Gıda İhtisas OSB’sinin kurulması neticesinde de bölgedeki gıda sanayisini geliştirip bu sektördeki firmaları bir araya getirerek bir sinerji oluşturmak, Gıda İhtisas OSB sayesinde oluşacak ek istihdam, üretim ve ihracat artışı ile ülke ve Bilecik ekonomisine katkı sağlanacaktır. Gıda, Tarım, Hayvancılık sanayi entegrasyonuna katkıda bulunulacaktır. Gıda, Tarım, Hayvancılık üretim işletmelerinin ihtisas konusuna göre biraraya getirerek, üretimin her safhasının kontrol edildiği, hijyenin sağlandığı, verimin ve kalitenin en üst seviyeye çıkarıldığı, ucuz maliyetli üretimin sağlandığı, bölgelerin oluşması sağlanacaktır. Modern Gıda işletmelerin kurulmasına katkı sağlanacaktır. TR 41 bölgesinde, çevre illerde ve Bilecik İlinde iş gücünde artış ve bölgeden göçün önlenmesi sağlanacaktır. Nitelikli iş gücüyle desteklenen nitelikli altyapı, nitelikli yatırımı bölgeye çekecek ve katma değeri yüksek üretim sonucuna ulaştıracak, bu sayede yükselen katma değer bölgenin yaşam kalitesini güçlendirerek, istikrarlı büyüme ve sürdürülebilir kalkınma döngüsünü tamamlanması, bölgenin yaşam kalitesi yükseltilecektir.”

Proje ortağının ise Bilecik İl Özel İdaresi olduğu ve eş finansman desteği sağladığı bildirildi.

Bilecik %54 ile Türkiye’de İkinci Sırada
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin